Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hur fungerar en termostatblandare?

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

På bråkdelar av en sekund justerar den modernatermostatblandaren förhållandet mellan kallt ochvarmt vatten. När vattnet sedan kommer ut urduschen håller det exakt den temperatur du har valt.

68698_SE_D_13_2011_1_1a.jpg

Förr i tiden kunde en dusch vara ett plågsamt växlande mellan iskalla överraskningar och brännande hetta, eftersom du själv skulle styra både vattenmängd och temperatur genom att vrida på de två kranarna för kallt och varmt vatten. Minns du hur du i början gjorde upprepade finjusteringar tills vattnet blev lagom ljummet? Och när du äntligen funnit rätt inställning, så ändrade sig temperaturen blixtsnabbt till iskallt – för att någon tappade varmvatten i köket. Eller också blev det kokhett för att någon spolade på toaletten. Men det är nu bara ett passerat kapitel i duschens historia.

Moderna blandare ser till att det känns skönt och behagligt att duscha. En känslig termotstat blandar hela tiden varmt och kallt vatten till den temperatur du har valt. Och skulle vattnet i rören utsättas för ändringar i temperatur eller tryck, reagerar termostaten på bråkdelar av en sekund. De allra bästa är så snabba att du inte kan märka att temperaturen har justerats.

logga in eller köp åtkomst för att se ritningen

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka