Uteplats med singel

Problem:

Vi funderar på att anlägga en uteplats på cirka 30 kvadratmeter, men där finns nu gräsmatta och vi har tänkt lägga singel. Hur ska uteplatsen anläggas?

Lösning:

Den bästa lösningen är att ta bort gräset och sedan gräva bort ytterligare ett spadtag djupt (25–30 cm). Ni måste också se till att skapa en gräns mellan gräsmattan och uteplatsen, dels för att gräset inte ska börja växa på uteplatsen, dels för att det inte ska hamna singel på gräsmattan. De kan fördärva knivarna i gräsklipparen men de kan också slås iväg med stor kraft och orsaka skador.

Redaktionen rekommenderar: Så bygger du en PLAN altan

Gräv en smal ränna runt uteplatsen och fyll på med lite grovt grus. Ställ sedan betongplattor på högkant så att de sticker upp några cm.

Där du vill ha din uteplats fyller du på med till exempel väggrus, cirka 20 cm, och det ska vattnas och vibreras tills du får en fast och hård yta.

På så sätt får du ett fast underlag för ett 8–10 cm tjockt lager av singel. Välj det som säljs som natursingel om du vill ha stenar med runda kanter. Väljer du singel som krossprodukt får du stenar med vassa kanter.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Altan