Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

Häng med på vårt reportage och se två rutinerade och duktiga hantverkare nästan lekfullt hantera både såg och brädor och skapa en ny terrass. Du blir säkert frestad att själv mäta upp på gräset för att lägga ett eget trädäck, för snickarna bjuder under arbetet på en mängd knep som underlättar arbetet väsentligt. Och kan de, så kan du.

Arbetet börjar med att terrassen stakas ut och jord grävs bort för att trädäcket ska kunna ligga plant med gräsmattan. Redan nästa dag, innan det är dags för kvällsmat, är terrassen klar – och då har de ändå haft tid att också snickra en trappa från vardagsrummet ner till terrassen.

Hemligheten är att planera arbetet noga för då går det snabbt och effektivt. Och de använder sig förstås av proffsverktyg och -redskap. Mycket av tiden går åt till att skapa underlaget och sedan går det snabbt att lägga på brädorna.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Använd laser-avståndsmätare!

Om du ska lyckas med ditt terrassprojekt krävs det at du lyckas ta exakta mått – både före och under projektet. En tumstock räcker inte till när du ska mäta större avstånd. Därför rekommenderar vi att du använder en laser-avståndsmätare i ditt arbete.

Den är näst intill oumbärlig när du ska beräkna hur många m2 brädor du behöver, och hur långa dina reglar ska vara. Du behöver den också för att beräkna kryssmåttet på din terrass, så att terrassens vinklar garanterat blir räta.

Ja, tack: Visa mig den nya laser-avståndsmätaren från Tech-Pro!

VIDEO: Här kan du se laser-avståndsmätaren i arbete: