Terrass med 6 roliga detaljer

En terrass behöver inte vara en stor traditionell fyrkant i anslutning till huset. Se här!

En terrass behöver inte alltid vara en stor och traditionell fyrkant i anslutning till huset. Se bara här!

Först och främst är terrassen placerad en bit ut i trädgården. Den är byggd på en grund av betongplattor, som ligger på 20 cm väl packat grus. För det andra är den upphöjd 40 cm ovanför marken, vilket ger en bra överblick och utsikt över trädgården. Slutligen har den både ryggstöd, förvaringsbox, planteringslådor och inte minst en inbyggd ölbrunn.

Den här terrassen är med andra ord full av smarta detaljer. Titta på det gentänkta och fina resultatet, och bygg en själv! Förena nytta med nöje när du sedan kryper upp i myshörnan och låter barnen tryggt leka i sandlådan bredvid.

Läs om altan

Se alla snygga detaljer här:

DYNBOXARNA är designade så att de invändiga plastlådorna går ner genom trädäcket och står direkt på ett par trädgårdsplattor på marken. Det är riktigt smart att använda vanliga plastlådor då de skyddar dynor, kuddar och filtar mycket bättre mot väder och vind än rena trälådor.

PLANTERINGSLÅDAN är gjord av brädor i exakt samma dimensioner som själva terrassen och passar perfekt i sammanhanget. Och så är längden på lådan anpassad, så den slutar några centimeter innan luckan till hålrummet. På så sätt står lådan inte i vägen för luckan, som då kan öppnas helt.

HÅLRUMMET under terrassen utnyttjas till förvaring av parasoll och uteleksaker. Det är lätt att komma åt, och med dörren monterad med 2 x 250 mm T-gångjärn och ett glidande lås, är du säker på att saker inte blåser iväg.

SANDLÅDAN är byggd i ett hörn av terrassen. Lägg märke till att locket är gjort av trallbrädor som sitter helt tätt, och som håller sanden inne. Locket är utformat så att det kan stängas helt tätt ner mot konstruktionen, samt öppnas och stängas med ett handtag av rep.

MYSHÖRNAN, där man solar och läser tidningar, är försedd med ett ryggstöd. Ryggstödet är gjort av två reglar och tre liggande trallbrädor som satts fast i två hål, som sågats ut i själva trädäcket. Hålen är något större än reglarna och ger ryggstödet en behaglig svag lutning bakåt.

TRAPPSTEGET gör det inte bara lättare att komma upp och ner från den upphöjda terrassen, det kan också användas som bänk eller för lyktor och levande ljus. Det har också gjorts plats åt en integrerad miniplaneringslåda.

KONSTRUKTIONEN till terrassen är gjord som en enkel ram med stolpar i varje hörn. Inuti ramens mitt är terrassen stabiliserad med reglar (50 x 100 mm) för varje 60 cm. Där brädor och plattor möts, läggs takpapp mellan.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Trädäck