Nya smarta kilar till trädäcket - enkelt och stadigt!

Med ett nytt koncept har det blivit ännu enklare att få ditt blivande trädäck jämnt: Köp en låda plastkilar som motsvarar ditt behov – oavsett om du bara ska justera några millimeter eller om ditt underlag är helt osannolikt ojämnt.

Plastkilarna från danska Knudsen Kilen är inte nya. Men nu har företaget kompletterat med ett terrassystem som består av nya, smarta klossar och paketerar det hela i lådor så att du kan köpa ett komplett set om du bygger trädäck på ett ojämnt underlag.

Där de traditionella kilarna trots allt hade sina begränsningar när det gäller höjden kan du med terrassystemet och de extra förhöjarna bygga ett helt jämnt trädäck, även om du har ojämnheter på nästan ända upp till 290 millimeter.

Som en sista detalj är alla kilar svarta, så att de inte syns lika mycket mellan trallbrädorna, så som de gula eller oranga kilarna riskerar att göra.

Flexibelt från 2,7 till 28,7 centimeter

Kil

Om du bara ska lyfta lite grand använder du den klassiska kilen, men svart som inte syns om du tittar ner mellan trallbrädorna. Två kilar ska sitta ovanpå varandra och låsa.

Terrassystem

Vid större behov att jämna till skevheter än vad kilarna klarar krävs det ett terrassystem. En terrassula, en undre och en övre kil ger dig möjlighet att höja med mellan 52 och 112 millimeter. Sulan skyddar underlaget om du bygger ett trädäck på takpapp, t ex en takterrass.

Förhöjare

Vill du ännu högre upp ska du använda en eller flera terrassförhöjare under terrassystemet. Den är 3,5 cm hög och du kan bygga med upp till fem förhöjare. Med fem förhöjare och ett terrassystem kommer du upp till 287 mm.

Så här byggs trädäcket upp

Det krävs förhållandevis många uppklossningar för att understödja en regelstom- me. Och förutsättningen för att över huvud taget sätta i gång är att underlaget är stadigt. Det kan t ex vara en gammal stenterrass, fast mark eller packat bärlager.

Reglarna bör vara tryckimpregnerade och minst 45 x 70 mm.

Uppklossningen bör sitta som på ritningen och reglarna ska fästas i kilarna med en skruv, antingen rakt ner genom regeln eller med en diagonal skruv på sidan av regeln och ner i kilen.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Trädäck