Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

5 genialiska verktyg till trädäcket

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Nästan oavsett vilket gör-det-själv-projekt som du ger dig på, så finns det en hög med supersmarta specialverktyg som gör arbetet lättare och roligare. Och att bygga trädäck är naturligtvis inte något undantag. Här har vi samlat våra fem favoriter.

5 genialiska verktyg till trädäcket

1. Perfekt avslutning

Den enklaste sättet att få en helt rak avslutning på ditt trädäck är genom att kapa alla brädorna på en gång, när de har lagts. Det kräver en cirkelsåg eller sänksåg som kan användas tillsammans med en styrskena. Här använder vi Festool TS 55 REBQ, men det finns också billigare alternativ.

Pris cirka 6.400 kronor

2. Helt raka brädor

Bygger du med trallbrädor av trä, går det inte att undvika att några är lite skeva. Dextor Powerhand kan hålla brädorna på plats medan du kan arbeta med båda händerna. Avståndet kan ställas in på millimetern med hjälp av en skruvdragare.

Pris ca 1.750 kronor

3. Dolda skruvar

Med Essve HDS kan du vara säker på att skruvarna både sitter dolda och perfekt placerade varje gång. Skruvarna skruvas in i sidan på trallbrädorna och monteringsverktyget ser till att vinkeln blir rätt.

Säljs för ca 1.000 kr + ca 500 kr för 250 skruvar

4. Bygg i våg

Cirkellaserns vågräta markering gör det enkelt att mäta upp för ett trädäck som är helt i våg. Bosch GLL 3-80 är en tidigare testvinnare i Gör Det Själv med en bra balans mellan pris och kvalitet. Ändå kan det vara svårt att se markeringen i dagsljus. Arbetet klaras därför av bäst när mörket faller på.

Pris cirka 3.500 kronor

5. Två borr i ett

Det finns ingen anledning att först förborra och sedan borra ut för tapparna med ett forstnerborr. CMT 515A klarar nämligen båda uppgifterna i ett arbetsmoment. Borret finns med 4, 5 eller 6 mm diameter med utfräsning för tappar på 12, 14 eller 15 mm.

Pris cirka 1.000 kronor

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka