Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

Det är skönt med en terrass utanför sommarstugan, för den fungerar ju som en förlängning av golvet. Och gör du den fin, så blir du också extra glad för den. Nackdelen med en terrass är att den är oskyddad på vintern. Medan golvet i stugan har det torrt och fint, har trallvirket på terrassen det vått och kallt. Regn, snö och slask samlas på terrassen och kan ligga flera veckor – ja, rent av månader. Och det är ju inte bra för träet.

Därför tipsar vi här om en terrass, som på endast få minuter förvandlas från en vågrät yta till en lodrät. När du stänger igen sommarstugan över vintern, eller kanske bara åker hem till stan ett par veckor, så fäller du upp terrassen mot huset. Då kan det regna och snöa hur mycket som helst. Det blir i varje fall inte liggande på terrassen.

När terrassen hålls något så när torr, minskas också risken att träet angrips av röta, som förkortar livslängden betydligt. Om du förser klaffarna med ett par kraftiga hänglås, fungerar de uppfällda som ett praktiskt inbrottsskydd.