Välj en lövblås till dessa uppgifter!

När du ska få bort löv är en lövblås bra. Du kan både hitta lövblås på batteri och lövblås på bensin. Läs mer om den effektiva maskinen här.

En lövblås är ett effektivt redskap för att blåsa samman nedfallna löv till högar. Men vad är egentligt fördelarna och nackdelarna med en lövsug och en lövblås?

Vad är en lövblås?

En lövblås beskrivs bäst som en omvänd dammsugare som är perfekt till att blåsa samman nedfallna löv till en hög. Lövblåsens mynning är betydligt större än en vanlig dammsugares. Det innebär bland annat att den har ett stort blåsområde och det är därmed lättare att blåsa många löv i samma riktning.

Lövblås med bensin eller lövblås med batteri?

Det finns inget tydligt svar på om gör-det-självaren ska välja en lövblås på bensin eller en batteridriven lövblås, när kampen ska tas mot löven. Det beror på den enskildes behov, precis som fallet är med många andra verktyg. Har man en liten trädgård på 200 – 400 m2, är en batteridriven lövblås ofta tillräckligt. Det kräver så klart att man byter batteriet, och det kan därför vara en bra idé att ha ett extra batteri i laddaren, så att arbetet inte går i stå.

Lövblås: Lövblås på bensin eller lövsug på batteri?

Bör du välja en lövblås på bensin eller en lövblås på batteri?

Vad är skillnaden på en lövblås och en lövsug?

Som namnet antydet fungerar en lövsug genom att den suger upp löv och växtavfall, medan en lövblås fungerar genom att den blåser löven i den riktning du önskar. Lövblåsen gör det alltså möjligt att blåsa ihop en stor mängd löv till en hög, så att du sedan lätt kan ta rätt på dem.

LÄS OCKSÅ: Lövblås test

Vad är skillnaden på en lövblås och en lövsug?

Vad är skillnaden på en lövblås och en lövsug?

När är det en fördel att använda en lövblås framför en lövsug?

Det är bland annat en fördel att använda en lövblås framför en lövblås när du har en stor trädgård, som ofta är fylld med nedfallna löv. Lövblåsen blåser effektivt stora mängder blad i samma riktning, och sedan kan du själv dirigera ner det i kompostkvarnen eller ner i komposten. Lövblåsen är alltså bra när det ska flyttas stora mängder löv, eftersom den inte bara skickar ner löven i en uppsamlingspåse eller en inbyggd kvarn, vilket är fallet med en lövsug.

LÄS OCKSÅ: Bli expert på lövsugen på 5 minuter

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Trädgårdsmaskiner