Vad ska en kanttrimmer kunna?

Det är mycket att ta ställning till, så du slipper nog inte att åka iväg och titta på trimrar, men vi kan hjälpa dig med att reda ut vad du ska leta efter.

Fråga

Är det något speciellt jag ska tänka på när jag köper en kanttrimmer?

Svar

Det är mycket att ta ställning till, så du måste nog ge dig ut och titta på trimrar, men vi kan hjälpa dig med att rekommendera vad du ska leta efter.

Först och främst ska du leta efter en batteridriven trimmer. Om du inte ska röja en massa taggbuskar så är ett 18-voltsbatteri tillräckligt starkt. Därför kan du ju börja med att kolla om det finns någon maskin som passar till
de batterier som du redan har till din skruvdragare. Du kan ofta spara mycket på att använda samma batterier på olika maskiner.

Dessutom ska du se till att du får en bra arbetsställning med den maskin som du köper. Du kan varken arbeta länge eller exakt om du står dåligt. Det finns flera faktorer som påverkar den ekvationen. Kan skärhuvudet exempelvis roteras upp och ner, är handtaget behagligt och kan skaftet enkelt förlängas?

LÄS OCKSÅ: Vi testar 6 kanttrimrar med batteri

3 viktiga detaljer

1. En flexibel skärm
Det är viktigt att du kan flytta skärmen, så att du kan vinkla dig in i olika hörn. Kolla det innan du handlar.

2. Snöre eller kniv
Vissa trimrar använder ett snö- re för att klippa, andra har en fast kniv. Snöre räcker för det mesta och är enkelt att byta.

3. Guidehjul
Bra kanttrimrar har ett hjul eller en bygel där framme som visar hur nära du kan klippa andra saker.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Trädgårdsmaskiner