Därför ska du välja en röjsåg!

En röjsåg är en effektiv maskin. Men många undrar, om det räcker med en grästrimmer eller om de ska köpa den något dyrare röjsågen.

Röjsåg med bensinmotor

Till hög växtlighet är det inget som kan mäta sig med en röjsåg med bensinmotor.

En röjsåg fortsätter när grästrimmern ger upp

Är du osäker på om du ska välja en röjsåg eller en grästrimmer. Då ska du ta reda på vilka behov du har.

En grästrimmer är perfekt till att jämna till gräsmattans kanter med. Och till att ta bort gräs runt rabatter, buskar och studsmattor, alltså ställen där gräsklipparen inte kommer åt.

En röjsåg är en större och starkare maskin, som kan röja täta klungor av gräs och buskar, något som grästrimmern inte kan.

Men har du inte behov av att röja stora områden med högt, ogenomträngligt gräs och ogräs, så har du knappa behov av en röjsåg.

Röjsåg: En röjsåg fungerar också till att trimma kortare gräs, men här går en vanlig grästrimmer på batteri lika bra.

En röjsåg fungerar också till att trimma kortare gräs, men här går en vanlig grästrimmer på batteri lika bra.

LÄS OCKSÅ: Välj denna grästrimmer till DIN trädgård!

Röjsågen är stor och tung

Röjsågen är tung och robust. Det är skillnad på maskinernas utformning beroende på tillverkare, men ofta har maskinen två handtag och en bärsele för att hjälpa till att styra maskinen.

Eftersom röjsågen används till att fälla högt gräs och vildväxande buskar, kräver den en stark motor. Den drivs ofta av en 2-takt bensinmotor, i motsats till grästrimmern som är populär med både sladd och batteri.

En bensindriven röjsåg kör på tills det inte finns mer bensin.

Röjsåg med snöre eller kniv

Trimmerhuvudet på röjsågen kan vara utrustat med antingen en kniv eller ett kraftigt nylonsnöre. Om du ska sätta din röjsåg i riktigt hårt arbete ska du välja en modell med kniv. Den är ännu mer hållbar än nylonsnöre, som kan gå sönder. Kniven blir med tiden snö, men den kan slipas igen.

Röjsåg: Därför ska du välja en röjsåg!

En röjsåg som denna modell från Makita är utrustad med en kraftig kniv, som gör det lätt att få bukt med besvärligt ogräs.

Röjsåg vs grästrimmer - Priserna varierar kraftigt

Medan en grästrimmer med sladd kan kosta så lite som 500 kr, får du vara beredd att lägga mer när du ska köpa en röjsåg. En röjsåg kostar lätt från 3 000 kr och uppåt. Men så får du också en superstark maskin.

Tänk på säkerheten när du använder en röjsåg

Röjsågen är en stark maskin, och vi rekommenderar självklart att du tänker på din egen säkerhet när du arbetar med röjsågen. Du ska bära skyddsglasögon, så att du skyddar ögonen mot sten och jord, och hörselkåpor så att öronen skyddas mot maskinens höga buller. Skydda även armar och ben genom att bära långa byxor och långärmad tröja.

Röjsåg: Därför ska du välja en röjsåg!

En röjsåg som denna modell från Makita är utrustad med en kraftig kniv, som gör det lätt att få bukt med besvärligt ogräs.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Trädgårdsmaskiner