Grästrimmer - vilken ska du välja till din trädgård?

Vil du ha riktigt fina gräskanter ska du använda en grästrimmer. Den smarta maskinen finns både som grästrimmer med batteri eller bensin.

Grästrimmer - vilken ska du välja till din trädgård?

Grästrimmern är perfekt när du ska klippa gräset kring buskar och träd, där det är svårt för gräsklipparen att komma åt.

Det räcker inte med en snyggt och välklippt gräsmatta. Kanterna ska också se bra ut, och vill du ha riktigt snygga gräskanter ska du använda en grästrimmer. Det är dock inte bara till att trimma kanterna som maskinen är ett måste. Runt om odlingsbäddar, studsmattor och andra ställen där gräsklipparen inte kan komma åt har du användning för en bra grästrimmer.

Grästrimmer - batteri, sladd eller bensin?

Det finns en uppsjö av grästrimmers och en batteridriven grästrimmer är ett av de mest populära alternativen. Moderna batterier ger en utmärkt driftstid, men ska du trimma ett större område ska du ha en grästrimmer med sladd eller motor.

Grästrimmer - batteri, sladd eller bensin?

Grästrimmer batteri: Här använder vi en grästrimmer på batteri. Denna modell har stödjande fötter, så det är lättare att få helt raka kanter.

Batteridriven grästrimmer på samma batteri

Vill du köpa en grästrimmer med batteri ska du titta på vilka verktyg du redan har i garaget. Har du exempelvis en borrmaskin eller skruvdragare och en cirkelsåg från Bosch, kan det vara bra att även köpa en grästrimmer med batteri från Bosch. Då kan du nämligen använda samma batteri till alla maskiner. Samma gäller för flera av de andra verktygstillverkarna, exempelvis Ryobi, Makita, Worx och Black and Decker.

Grästrimmer med snöre eller knivar

De flesta grästrimmers slår gräset med ett nylonsnöre, som är fäst i en kassett som roterar när maskinen är igång. Snöret kan gå av, men är lätt att byta ut. Alternativet till grästrimmer med snöre är en grästrimmer med små, starka plastknivar. Plastknivarna är mer hållbara och därför kan grästrimmern gå hårdare åt envist ogräs och inte bara gräs. Det tillverkas dock flest grästrimmers med snöre, och därför är det även denna sort du ofta hittar till ett bra pris.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du välja en röjsåg!

Marknadens bästa grästrimmer

Grästrimmer: Marknadens bästa grästrimmer

Grästrimmer batteri: Här syns de maskiner vi har testat. Alla modeller har batteri.

Det finns många grästrimmers på hyllorna i bygghandeln och på nätet. Men vad ska du välja? Vad ska du lägga vikt på när du väljer grästrimmer? Det ger vi svar på i vårt grästrimmertest, där vi noga synar de mest populära modellerna.

SE TESTET: Grästrimmer test

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Trädgårdsmaskiner