Tyst robot klipper gräsmattan perfekt

Med Bosch nya robotgräsklippare, Indego Connect, klipper du gräsmattan perfekt utan att störa grannarna. Och du kan gör allt möjligt annat under tiden.

Du kan med hjälp av din mobiltelefon bestämma när gräset ska klippas.

Medan jag ligger vid poolen och njuter av en kulör drink någonstans i Karibien så vibrerar min smartphone. På skärmen kan jag se att gräsklipparen där hemma har råkat ut för ett problem i form av en gammal alm. Men det löser sig när jag ber maskinen backa och sedan börja om.

Smart app-styrning

Det är självklart en finess med skryteffekt att Bosch Indego är ansluten till gsm-nätet och att jag kan fjärrstyra maskinen med hjälp av mobilen. Men det har inte så stor betydelse för mig, eftersom jag ändå måste röja gräsmattan från leksaker och glömda barnskor innan maskinen sätts igång.

När kabeln är lagd är det bara att köra!

Det är å andra sidan läckert att maskinen är så effektiv, tyst och enkel att få att fungera. Det verkar dock först lite besvärligt att placera laddningsstation och kabeln korrekt så att maskinen kan ta sig runt på tomten. Men Bosch har gjort en film som pedagogiskt förklarar hela installationsfasen.

I kartongen ligger cirka 200 meter kabel och 400 plastpinnar att fästa kabeln med. Det verkar mycket men även om min tomt inte är stor eller har många rabatter så gick kabeln och de flesta pinnarna åt.

Supereffektiv robotgräsklippare

När den kör är den supereffektiv. Den klipper 200 m2 på en laddning och hittar själv tillbaka till laddningsstationen. På knappt en dag klipper den 1000 m2 gräs och den gör det bra. Min gräsmatta har aldrig varit så fin.

Bosch Indego Connect robotgräsklippare

Indego Connect är tyst och navigerar effektivt. Den klipper gräset perfekt och hittar utan problem tillbaka till laddningsstationen. När du väl har bestämt var kabeln ska ligga – och har lagt den – behöver du aldrig mer klippa gräs.

Pris: Indego 1000 Connect kostar normalt 14 900 kr men du kan hitta den på nätet för 10 900 kronor. Den mindre 800 Indego kostar 9 900–11 900 kronor.

  • Klipper perfekt. ÷ Dyr engånginvestering

SMARTA DETALJER:

KÄNNER SIG FRAM: Avkännaren framtill får roboten att stoppa vid ett hinder och i stället köra runt det. Trampolinen kan ge en del problem.

APP-STYRNING: När du har laddat hem appen kan du med mobilen hålla kolla på maskinen och ser var den har klippt och var den befinner sig precis när du ”ringer”.

LÄS OCKSÅ: Bygg ett garage till robotgräsklipparen

Mer i samma kategori Gräsklippare