Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tyst robot klipper gräsmattan perfekt

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Med Bosch nya robotgräsklippare, Indego Connect, klipper du gräsmattan perfekt utan att störa grannarna. Och du kan gör allt möjligt annat under tiden.

Du kan med hjälp av din mobiltelefon bestämma när gräset ska klippas.

Medan jag ligger vid poolen och njuter av en kulör drink någonstans i Karibien så vibrerar min smartphone. På skärmen kan jag se att gräsklipparen där hemma har råkat ut för ett problem i form av en gammal alm. Men det löser sig när jag ber maskinen backa och sedan börja om.

Smart app-styrning

Det är självklart en finess med skryteffekt att Bosch Indego är ansluten till gsm-nätet och att jag kan fjärrstyra maskinen med hjälp av mobilen. Men det har inte så stor betydelse för mig, eftersom jag ändå måste röja gräsmattan från leksaker och glömda barnskor innan maskinen sätts igång.

När kabeln är lagd är det bara att köra!

Det är å andra sidan läckert att maskinen är så effektiv, tyst och enkel att få att fungera. Det verkar dock först lite besvärligt att placera laddningsstation och kabeln korrekt så att maskinen kan ta sig runt på tomten. Men Bosch har gjort en film som pedagogiskt förklarar hela installationsfasen.

I kartongen ligger cirka 200 meter kabel och 400 plastpinnar att fästa kabeln med. Det verkar mycket men även om min tomt inte är stor eller har många rabatter så gick kabeln och de flesta pinnarna åt.

Supereffektiv robotgräsklippare

När den kör är den supereffektiv. Den klipper 200 m2 på en laddning och hittar själv tillbaka till laddningsstationen. På knappt en dag klipper den 1000 m2 gräs och den gör det bra. Min gräsmatta har aldrig varit så fin.

SMARTA DETALJER:

KÄNNER SIG FRAM: Avkännaren framtill får roboten att stoppa vid ett hinder och i stället köra runt det. Trampolinen kan ge en del problem.

APP-STYRNING: När du har laddat hem appen kan du med mobilen hålla kolla på maskinen och ser var den har klippt och var den befinner sig precis när du ”ringer”.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka