Genial materiallyft

Du kan ge dig själv en krokig rygg och betala en förmögenhet till kiropraktorn, eller så kan du nöja dig med att lägga 700 kr. Hyr en materiallyft, skona ryggen och få arbetet gjort på halva tiden. Vi vet vilket alternativ vi hade valt.

En materiallyft gör det hårda arbetet åt dig

Med en materiallyft har 140 kg ALDRIG varit lättare.

Din egen vikt hjälper materiallyften

Din egen vikt är avgörande när plattorna ska lyftas på plats. Vakuumlyften fungerar nämligen som en vippbräda. Ju mer vikt du pressar ner i handtaget, desto mer kraft lyfter maskinen med. Det är en både simpel och effektiv metod som är skonsam mot din kropp.

1. Vakuumturbinen är extremt effektiv och ger ett snabbt sug på mindre än en halv sekund – även på porösa och otäta plattor.

2. Generatorn levererar 230 volt. Du slipper därmed bekymra dig för besvärliga sladdar.

3. Upphängningen kan rotera 90 grader, så det blir lättare att lägga plattorna på plats. Upphängningen gör det även lätt att snabbt byta mellan olika sugkoppar och andra tillbehör.

4. Sugkoppen finns i flera storlekar och former och kan lyfta upp mot 140 kg. Det finns även en specialformad sugkopp som passar till kantsten.

Hyr en materiallyft

AL-MOBIVAC, som vakuumlyften på bilden heter, och liknande maskiner kan hyras för cirka 700 kr per dag. Ofta finns det möjlighet till rabatt vid längre hyrperioder. Du kan få mer information genom att prata med ditt närmsta uthyrningsställe för maskiner.

Flera sugkoppar

Ska du lägga mindre plattor kan sugkoppen bytas till en bom med tre eller fyra sugkoppar. Lyftkapaciteten är 20 kg per kopp. Det räcker för en standardplatta på 40 x 40 x 5 cm.

Materiallyft: Bom med flera sugkoppar

Här lyfter materiallyften med en bom med tre sugkoppar.

    Mer i samma kategori Trädgårdsmaskiner