Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Buskröjare kontra grästrimmer – så väljer du rätt!

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Buskröjaren är helt rätt vapen i den eviga kampen mot vilt växande och envist ogräs. Men kan du se skillnad på en buskröjare och en grästrimmer? Vi hjälper dig att välja rätt!

Buskröjare i färd med att klippa ogräs.

Buskröjare eller grästrimmer, de två populära trädgårdsmaskinerna är förvillande lika varandra, men när små och spinkiga grästrimmare marknadsförs som buskröjare, gäller det att vara uppmärksam. Annars är du chanslös i striden.

LÄS OCKSÅ: Test av kanttrimmer

Buskröjare

Buskröjaren är ett relativt stort och tungt verktyg med två handtag, som hålls fast med en bärsele. På de flesta buskröjare kan du växla mellan två sorters klingor, den vanligaste sortens grova nylontråd och en fast kniv till det tuffaste motståndet.

Prisnivån på buskröjare
Buskröjare finns i flera prisklasser. De bensindrivna är billigast och finns att köpa från cirka 800 kronor. Vill du ha en buskröjare som går på batteri hamnar priset runt 2700 kronor – och då ska du tänka på att billigaste eldrivna buskröjarna levereras utan batteri och laddare, så att den utgiften tillkommer.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du välja en röjsåg!

Grästrimmer – buskröjarens lillebror

En grästrimmer är det perfekta redskapet för att göra snygga kanter runt gräsmattor. Den väger mindre än buskröjaren och kan vanligtvis hanteras med en hand. Majoriteten av grästrimmare klipper gräs med ett nylonsnöre, men det finns även andra system, som klipper med hjälp av små plastknivar.

Grästrimmer trimmar kanter runt buskar.

Prisnivån på grästrimmare
Precis som buskröjare finns det grästrimmare i alla prisklasser, men de är betydligt billigare. I de flesta byggmarknader kan du hitta en grästrimmer, som får ström via sladd, för omkring 200 kronor, och de billigaste batteridrivna kostar från cirka 550 kronor.

LÄS OCKSÅ: Välj denna grästrimmer till DIN trädgård!

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka