Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lekande lätta lyft

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Med Bahcos domkraft är det rena nöjet att byta hjul på bilen.

Bahco Baseline domkraft lyfter upp till 3 ton och är mycket lätt att hantera.

Vi vågar nästan påstå att det inte finns något verktyg eller redskap som vi har testat så ordentligt till våra nyhetssidor som denna domkraft från Bahco. Hela villakvarteret fick låna den förra året när det var dags att lägga på vinterdäck och senast i våras när vinterdäcken skulle av och sommardäcken på.

Slut med de klena, små handvevsmodellerna

Att den lånades ut var inte så märkligt, för när den förste grannen sett hur lekande lätt bilen lyftes – fem-sex pumptag räckte – så vill han ju prova. Och ryktet gick. Ingen med bara en smula förnuft (och bekvämlighet) hade lust att slåss med de små, tunna och besvärliga domkrafter som hör till respektive bil.

Nej, Bahco Baseline gick från bil till bil och ingen bil har hittills varit för stor för att kunna lyftas upp. Det räcker att pumpa sju gånger för att lyfta från nollställning på 130 mm till full höjd på 462 mm.

En perfekt domkraft att dela med andra

Bilen lyfts då hela 33 cm från garagegolvet. Domkraften har starka nylonhjul så den rullar lätt på golvet. Också på asfalten från det ena garaget i kvarteret till det andra. Ytan som lyfter är gummiklädd för att skydda underredet.

Priset är rätt högt (3000 kr) och en orsak till att man slår sig ihop med grannarna. Men du kan ju bara köpa den själv och bli den allra populäraste personen i kvarteret. I varje fall två gånger om året.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka