Lekande lätta lyft

Med Bahcos domkraft är det rena nöjet att byta hjul på bilen.

Bahco Baseline domkraft lyfter upp till 3 ton och är mycket lätt att hantera.

Vi vågar nästan påstå att det inte finns något verktyg eller redskap som vi har testat så ordentligt till våra nyhetssidor som denna domkraft från Bahco. Hela villakvarteret fick låna den förra året när det var dags att lägga på vinterdäck och senast i våras när vinterdäcken skulle av och sommardäcken på.

Slut med de klena, små handvevsmodellerna

Att den lånades ut var inte så märkligt, för när den förste grannen sett hur lekande lätt bilen lyftes – fem-sex pumptag räckte – så vill han ju prova. Och ryktet gick. Ingen med bara en smula förnuft (och bekvämlighet) hade lust att slåss med de små, tunna och besvärliga domkrafter som hör till respektive bil.

Nej, Bahco Baseline gick från bil till bil och ingen bil har hittills varit för stor för att kunna lyftas upp. Det räcker att pumpa sju gånger för att lyfta från nollställning på 130 mm till full höjd på 462 mm.

En perfekt domkraft att dela med andra

Bilen lyfts då hela 33 cm från garagegolvet. Domkraften har starka nylonhjul så den rullar lätt på golvet. Också på asfalten från det ena garaget i kvarteret till det andra. Ytan som lyfter är gummiklädd för att skydda underredet.

Priset är rätt högt (3000 kr) och en orsak till att man slår sig ihop med grannarna. Men du kan ju bara köpa den själv och bli den allra populäraste personen i kvarteret. I varje fall två gånger om året.

Bahco Baseline 3 ton domkraft

Det kan inte bli annat än samtliga fem stjärnor till domkraften, som kan användas även på bilverkstäder.

Pris: 1550 kr.

  • Extremt stabil och lättanvänd domkraft. Hög kvalitet i varje liten del. ÷ En smula dyr. Man tvingas betala lite för Bahcos goda rykte.

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Verktyg