Enkel och effektiv giraffslip

En giraffslip är genial när du ska slipa tak, väggar och andra stora ytor. Här kan du läsa mer om den effektiva slipmaskinen.

Giraffslip: vad är en giraffslip?

Sliparbetet blir något lättare med en giraffslip än med normal handkraft.

Vad är en giraffslip?

En giraffslip är en stor slipmaskin, som är avsedd för att slipa stora ytor. Giraffslipen påminner med sin roterande slipsula om en excenterslip, av stor storlek. Giraffslipens slipsula är ofta runt 22 cm i diameter, medan de flesta excenterslipar har en slipsula på 12,5 cm.

Giraffslip: vad är en giraffslip?

En giraffslip är en stor slipmaskin, som med sin längd och slipsula är genial till stora ytor.

Själva slipsulan är placerad i slutet av en lång stång, som ofta kan justeras på längden. Gifarrslipens långa stång och stora slipsula/sliprondell gör den till ett effektivt verktyg när stora vägg- och takytor ska slipas. Ett rum med nyspacklade gipsväggar är lättare att slipa med en giraffslip än för hand.

Giraffslip hyra

Det är inte varje dag man använder en giraffslip. Det sker ofta i samband med ett större renoveringsprojekt, nybyggnation osv.

Står du inför ett mindre arbete som görs över en helg kan du hyra en giraffslip för ca 500 kr. Ska du däremot slipa flera rum vid flera tillfällen, kan det ofta löna sig att köpa en giraffslip för ändamålet. Priserna börjar runt 1000kr.

Giraffslip med dammsugare

Man kan inte använda en giraffslip utan att damma ner. Men med en dammsugare kopplad till giraffslipen är det möjligt att begränsa mängden damm.

Kom ihåg att använda en byggdammsugare som är godkänd för ändamålet, då en vanlig dammsugare inte är konstruerad för att suga upp fint gipsdamm i stora mängder.

Giraffslip med dammsugare

En giraffslip dammar en del. Se därför till att koppla en dammsugare till giraffslipen.

Sandpapper till giraffslipen

Sandpapper till giraffslipen finns i flera varianter med varierande kornstorlek. De vanligaste kornstorlekarna är dock 40, 60, 80, 120 och 180, där korn 40 är det grövsta.

Det är en bra idé att ha flera kornstorlekar till hands, då det kan vara smidigt att använda grovt sandpapper till första slipningen och fint sandpapper till den sista slipningen.

Giraffslip: Sandpapper till giraffslipen

Det är en bra idé att ha sandpapper med flera kornstorlekar på lager till din giraffslip.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Slipmaskiner