Regelsökare: Sluta gissa när du ska borra i väggen

Ta reda på vad du borrar i innan det är för sent. Du kan spara flera tusen kronor på att använda en regelsökare innan du borrar hål i väggen. Se varför här.

Det är få av oss som har full koll på var vattenrör, el-ledningar och reglar går i väggarna. Därför är en regelsökare definitivt ett verktyg som borde finnas i varje gör-det-självares verktygslåda.

En regelsökare avslöjar

De flesta regelsökare kan hitta både vattenrör, el-ledningar och trä när man för dem över väggen. Med ett enda “pip” berättar regelsökaren att det gömmer sig något inne i väggen. Enkelt och mycket praktiskt.

De flesta regelsökare visar på displayen om det är el-ledningar, vattenrör eller trä, så du vet om du kan borra eller inte. Regelsökaren är därför suverän att använda innan du ska börja borra.

Regelsökaren har flera namn

Regelsökare går under flera olika namn. Några kallar dem för väggscanner, då väggscannern är duktig på att scanna väggen efter mer än reglar.

Andra kallar regelsökaren för multiscanner eller multidetektor, då de ofta klarar av att hitta olika material som kan vara dolt i väggen. De flesta regelsökare klarar oftast alla tre uppgifterna. En del av de dyra regelsökarna kan till och med berätta för dig hur djupt in i väggen materialet du letar efter ligger.

En regelsökare kan spara dig en förmögenhet

En av de största anledningarna till att skaffa sig en regelsökare är att den kan spara dig en förmögenhet. De billiga Ikea-hyllorna kan snabbt bli ett dyrt projekt om du råkar borra i ett vattenrör när du ska sätta upp dem. Givetvis sker en sådan sak också alltid på helgen när det är extra dyrt att få en rörmokare att komma förbi. Det kan regelsökaren rädda dig från.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Verktyg