En inspektionskamera till din mobil

Med en användarvänlig inspektionskamera till din mobil får du en ny bästa kompis i verktygslådan. Du kan lätt inspektera ställen som annars är omöjliga att komma åt.

Inspektionskamera: Inspektionskameran till din mobil

En inspektionskamera till din mobil

Så gör en inspektionskamera ditt arbete enklare

Du kan se in i håligheter i väggar och murar, undersöka avlopp, kika upp under sänkta tak, ner i motorer, under bilen mm. Du böjer och vrider lätt den 3,5 m långa kabeln, så att du kan nå in i alla skrymslen och vrår. Kamerahuvudet är vattentätt, så du kan undersöka avlopp och vattenlås utan problem.

Med den integrerade LED-lampan i kamerahuvudet kan du också undersöka mörka utrymmen, som annars är omöjliga att komma åt med en ficklampa. Det följer med en magnet så att du kan fiska upp tappade föremål ur avloppet t.ex.

Inspektionskameran har:

 • Litet kamerahuvud på bara 8 mm, så du kan få in det överallt.
 • Vattentät kamera, så att du kan använda den till att undersöka avlopp och vattenlås.
 • LED-lampa i kamerahuvudet.
 • Visar knivskarpa bilder direkt i din mobil, surfplatta eller dator.
 • 3,5 m flexibel kabel, som är lätt att böja i alla riktningar.
 • Medföljande magnet som du kan montera och plocka upp tappade föremål med från t.ex. avlopp.
 • Medföljande krok, så att du kan fiska upp icke magnetiska föremål med kameran.

Och just nu får du 2 nummer av Gör Det Själv för 148 kronor + inspektionskamera som välkomstgåva

Därför behöver du en inspektionskamera

En inspektionskamera är en mycket liten videokamera, och som namnet antyder används den för att inspektera utrymmen där en vanlig kamera inte kommer åt. När du använder en inspektionskamera har du möjlighet att se och filma utrymmen som annars är otillgängliga. En inspektionskamera är därför särskilt användbar när du ska t.ex. kontrollera om en skalmur är tillräckligt isolerad, om det är rost i underredet på din bil, om ångspärren är intakt – och mycket, mycket mer.

Det är med andra ord slut med att arbeta i blindo, när du har en inspektionskamera i verktygslådan. Här kan du lära dig mer om en inspektionskameras många användningsområden, och du kan läsa om de olika inspektionskamerorna som finns på marknaden.

Inspektionskamera – så använder du den

En inspektionskamera är ett mycket allsidigt verktyg, som kan användas till riktigt mycket. Här kan du få inspiration till vad du kan använda en inspektionskamera till.

Använd en inspektionskamera till att undersöka ditt hus

Du kan använda en inspektionskamera till en massa olika projekt i hemmet. Här är några av de situationer då en inspektionskamera är särskilt användbar:

 • När du ska se om det är tillräckligt med isolering i skalmuren.
 • När du ska se om det är fukt eller mögel i krypgrunden, där du själv har svårt att komma åt.
 • När du ska ta reda på om det är kablar dragna i en vägg.
 • När du ska ta reda på vad som finns ovanpå ett sänkt tak, innan du bestämmer dig för om det ska rivas eller inte.
 • När du ska titta upp i en skorsten.
 • När du ska inspektera rör, luftkonditionering m.m.

Använd en inspektionskamera till att undersöka din bil

En inspektionskamera kan även användas om du till exempel vill undersöka om det är rost i underredet på din bil. Det kan också vara så att du behöver inspektera någonting i motorrummet, som du inte kommer åt annars. I de fall kan en inspektionskamera vara till stor hjälp.

Inspektionskamera: Använd inspektionskameran till att undersöka din bil

Använd en inspektionskamera till att undersöka din bil

Använd en inspektionskamera till att hitta tappade föremål

Ligger den förlorade vigselringen kanske bakom den stora garderoben i sovrummet? En inspektionskamera kan hjälpa dig se om det ligger några tappade föremål bakom eller under stora, tunga möbler, vitvaror eller liknande.

Använd en inspektionskamera till att leta efter skadedjur

Är det någonting som krafsar eller surrar underligt hemma hos dig? Med en inspektionskamera kan du undersöka om du har råttor på vinden, möss i väggarna, ett getingbo under taket eller andra skadedjur i huset.

Inspektionskamera: Använd inspektionskameran till att leta efter skadedjur

Använd en inspektionskamera till att leta efter skadedjur

Så väljer du inspektionskamera

Vi kan allihop hamna i situationer där en inspektionskamera kan vara behjälplig, men vissa får användning för den oftare än andra.

Innan du lägger en inspektionskamera i inköpskorgen bör du därför först och främst fundera på vad du ska använda en inspektionskamera till. Har du bara behov av en enkel inspektionskamera som uppfyller de mest basala behoven, eller behöver du en mer avancerat modell för att få valuta för pengarna? Behöver du en inspektionskamera med extra lång kabel, så att den kan användas till inspektion av avlopp, eller är längden på kabeln oviktig? När du väl har tänkt igenom detta är det lättare att sortera bland alla valmöjligheter.

Sedan bör du överväga hur mycket pengar du vill lägga på din nya inspektionskamera. Är det viktigaste för dig att hitta en billig inspektionskamera, eller är funktionerna viktigare än priset?

2 nummer av Gör Det Själv för 148 kronor + Inspektionskamera som välkomstgåva:

Olika slags inspektionskameror

En inspektionskamera är inte bara en inspektionskamera. De finns i olika prisklasser, i olika utformningar och med olika funktioner. Här kan du läsa mer om marknadens olika inspektionskameror.

Inspektionskamera med USB

Om du är på jakt efter en billigt och enkel inspektionskamera, kan en inspektionskamera med USB vara lösningen för dig. Den består av en kabel med en kamera i den ena änden och en USB-kontakt i den andra. Inspektionskameran ansluts antingen via USB-porten på en dator eller via micro USB-porten på din smartphone.

En USB-inspektionskamera kan du få för några hundra kronor och uppåt.

Inspektionskamera med inbyggd skärm

Behöver du en mer avancerad och professionell inspektionskamera bör du skaffa dig en inspektionskamera med skärm. Det kan vara väldigt stor prisskillnad på denna sorts inspektionskameror. Ett högt pris är inte alltid lika med god kvalitet, så vårt bästa råd är att du undersöker marknaden och läser recensioner och tester innan du köper en inspektionskamera – oavsett vilken modell du väljer.

Trådlös inspektionskamera

De trådlösa inspektionskamerorna påminner mycket om inspektionskamerorna med inbyggd skärm. Den största skillnaden är att du använder din telefon som skärm med en trådlös inspektionskamera – ofta via bluetooth.

Extra tillbehör till inspektionskameran

Till vissa inspektionskameror ingår olika tillbehör som magneter, speglar och krokar. Sådana tillbehör kan monteras i änden på kabeln och användas till att t.ex. fiska upp tappade föremål ur ett avlopp, eller till att se runt hörnen.

  Andra läser just nu ....

  Mer i samma kategori Verktyg