Läcker domkraft med tryckluft

Om du är trött på att kämpa med din gamla, tröga domkraft som ska vevas upp varje gång du ska byta hjul, så är lösningen enkel. Du ska skaffa en pneumatisk domkraft som kan lyfta ändå upp till 2.000 kg, utan att du behöver svettas över handveven.

Domkraft med tryckluft

Världens enklaste domkraft går på tryckluft och kan lyfta upp till 2.000 kg.

Byter du ofta hjul? Är dina händer, handleder och underarmar trötta på den tunga och tröga vevdomkraft som följde med bilen? Vi har lösningen åt dig som bara vill få jobbet gjort snabbt och effektivt.

Bahcos pneumatiska domkraft kan lyfta en personbil på 2.000 kg upp till 42,5 cm på under en minut, och du behöver bara en liten gör-det-själv-kompressor för att använda domkraften, som för övrigt inte tar mer plats än ett stort våffeljärn när den är ihopfälld.

Domkraften är gjord som en hamburgare av metall och gummi. De två gummikuddarna trycker domkraftens undre stålplatta och övre stålskiva från varandra med hjälp av lufttryck, och det enda du behöver göra är att trycka in ett reglage.

Priset är högt, men för ca 5.650 kronor plus en liten kompressor får du en domkraft som verkligen gör livet lite enklare och som garanterat imponerar på grannarna i villakvarteret.

A. Stålskivan överst ger stabilitet och en jämn yta som luftkuddarna kan tryckas upp mot.

B. Överst är domkraften försedd med en lyftkloss med ett kryss präglat i metallen som håller bilen på plats över domkraften, som dessutom levereras med en 8 cm hög manuell förlängare till lyftklossen.

C. Domkraftens hjärta är de två luftkuddar som fylls med luft. Luftkuddarna är gjorda av kraftigt gummi, så de tål att vältas, tappas eller krockas, även när de är uppblåsta.

D. Domkraften vilar på en kraftig och tung stålplatta, som ser till att den inte rör sig från bilen medan de två luftkuddarna fylls.

E. Säkerhetsventilen sitter på höger sida om handtaget.

F. Domkraften kontrolleras enkelt och helt intuitivt med två reglage nära handtaget.

En liten kompressor räcker

Det krävs inte speciellt stora krafter för att få domkraften att fungera. Faktiskt kan en liten kompressor för under 1.500 kronor göra jobbet, om den presterar mellan 7 och 10 bar.

Kompressorn bör vara ansluten så länge du använder domkraften, eftersom den har en tendens att tappa lite luft.

Domkraften är försedd med en 1/4-tums standard-tryckluftanslutning, som kan kopplas till en kompressor med en billig tryckluftssladd.

Når du trycker in det vänstra reglaget, fylls de två luftkuddarna och bilen lyfts uppåt.

När du trycker in det högra reglaget, släpps luft ut ur de två luftkuddarna och bilen sänks ner igen.

Det finns många små kompressorer på marknaden som är starka nog för att pumpa upp domkraften.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Verktyg