Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hur undviker jag dolda vattenrör?

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

De bästa scannerna visar dig exakt var det döljer sig trä, metall eller el bakom väggen.

De bästa scannerna visar dig exakt var det döljer sig trä, metall eller el bakom väggen.

Fråga

Jeg har köpt ett renoveringsobjekt som jag ser fram emot att ta mig an. Men jag ingen aning om hur vatten och el har dragits. Kan ni hjälpa?

Svar

Dolda installationer har potentialen att förstöra vilket gör-det-själv-projekt som helst. Drar du en skruv i ett pex-rör eller tigersågen genom en elkabel blir efterspelet lätt dyrt. Därför kan det löna sig att hyra eller köpa en multiscanner som kan hjälpa dig med att ta reda på vad som döljer sig bakom väggen.

Priset på scannern beror generellt på hur många olika material den kan hitta och inte minst på vilket djup den kan hitta dem. Den vanligaste funktionen är förmågan att hitta trä- och metallreglar bakom gipsskivor, och här finns användbara modeller för mellan 500 och 1.500 kronor.

Gör det självs råd

Förra året testade vi multiscanners i Gör Det Själv, och baserat på det kan vi klart rekommendera Zircon HD70. Scannern är enkel att använda och avläsa och den har ett bra sökdjup och en hög träffsäkerhet. Samtidigt säljs Zircon HD70 till ett rimligt pris.

LÄS OCKSÅ: Test av väggscanners

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka