Hetvattentvätten rengör allt

Här är rengöringsmaskinen som du inte vet att du saknar. Hetvattentvätten kombinerar högt tryck med hög temperatur och löser upp fett på bästa sätt. Med en hetvattentvätt kan du rengöra allt från ett smutsigt motorrum till mossan på din terrass.

En hetvattentvätt är det givna hjälpmedlet när båten ska rengöras från fett, smuts och alger.

Högtryckstvätt

Hetvattentvätten är en högtryckstvätt på steroider. Maskinen har en inbyggd värmepanna som kan värma upp vattnet till precis under kokpunkten (vissa modeller kan också producera ånga). Därför är hetvattentvätten verktyget som du ska använda där högtryckstvätten får ge upp. Skillnaden mellan de två är som skillnanden mellan att diska en fet stekpanna med kallt eller varmt vatten.

Stor variation på pris och förmåga

Hetvattentvätten finns i många storlekar och prisklasser. De minsta passar privatpersoner medan de större modellerna är till för industrin. Förutom att vara mästare på rengöring har hetvattentvättar visat sig vara effektiva på att hålla nere ogräs och på att döda alger.

Många modeller

Hetvattentvättar finns i många storlekar, som sträcker sig från en rimlig konsumentnivå och ända upp till maskiner som kan rengöra en svinstia av industriella dimensioner.

Här visar vi en Kärcher HDS 5/15UX som är bland de mer kompakta modellerna.

 • Vikt: 80 kg
 • Höjd: 99 cm
 • Ström: 230 V
 • Drivmedel: Diesel
 • Vattentryck: 150 bar
 • Vattenmängd: 450 l/t.
 • Vattentemperatur: 80 °C
 • Pris: 25.000 kronor

De smarta detaljerna på hetvattentvätten

De smarta detaljerna på hetvattentvätten

Tryckstyrkan styrs ytterst på skaftet

Modellen kan ställas in med variabel tryckstyrka. På Kärcher-modellerna ställs trycket in med hjälp av ett reglage som sitter på spolröret precis vid handtaget.

Mycket vattenslang

Maskinen är tung, så den kommer med 15 meter heavy-duty-slang som rullas upp på den medföljande spolen. Du kan alltså rengöra en stor yta utan att behöva flytta maskinen.

Med eller utan kemikalier

Hetvattentvätten fungerar både med och utan rengöringsmedel. HDS 5/15UX matas med en slang som kan stoppas direkt i en hink med rengöringsmedel.

  Andra läser just nu ....

  Mer i samma kategori Verktyg