Test av regelsökare

Innan du borrar hål i väggen för att hänga upp högtalare, tavlor eller bokhyllor måste du vara säker på att du inte borrar in i ett vattenrör eller en elkabel. Det är orsaken till att du ska använda en regelsökare eller väggscanner.

Den kan nämligen tala om för dig vad som finns i väggen. Den kan nämligen hitta rör av både koppar och järn och den finner även elkablar och armeringsjärn – alltså sådant du inte vill träffa med din borr. Men den kan också tala om för dig var träreglarna i gipsväggen finns.

Det är praktiskt om du vill sätta upp köksskåp eller bokhyllor som kräver rejäl infästning. Flera sökare svårt att hitta strömförande kablar – trots att tillverkarna påstår att instrumenten klarar av det. Vi upptäckte att man egentligen inte klarar sig med en sökare för någon är bäst på att hitta elkablar, en annan är bäst på att hitta träreglar.

De testade sökarna kan klassas som hobbymodeller jämfört med många mycket dyra proffsmodeller.

Redaktionen rekommenderar: Kontrollera väggen med en väggscanner innan du börjar borra!

När du ska sätta upp något på din vägg, behöver du veta exakt, var dina ledningar och rör går. Vi har hört många historier om gör-det-självare, som har borrat i vatten- och elledningar. Med vattenskador och dyra hantverkar-räkningar som följd.

Men detta kan du helt undvika, om du använder en väggscanner.

JUST NU: Du får 2 nr av Gör Det Själv och en 6i1 multidetektor med väggscanner för bara 89 kronor. Du sparar 457 kronor!

Ja, tack: Visa mig det fina erbjudandet NU!

Se de 5 övriga funktionerna: Här kan du se ett filmklipp på 6i1 multidetektorn och dess funktioner.