Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Maskinen är ett sågverk

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Med Ryobis nya kombisåg kan du både såga långa spår i skivor och kapa lister och brädor. Ja, sågen fungerar som ett helt sågverk.

Du kan spara en hel del pengar på att välja en kombisåg i stället för två separata modeller. Men den största vinsten är nog det utrymme som du sparar när det gäller förvaring. En annan fördel är att det är enklare att ta med sig kombisågen, när ett projekt flyttas utanför verkstan.

Kap-/geringssåg och bordcirkelsåg i ett

Ryobis nya RTMS 1800 är en speciell såg – en kombination av en bordscirkelsåg och en kap- och geringssåg. När du har packat upp den 15 kg tunga sågen och fäst den på din arbetsbänk så kan du såga både på längden och på tvären. Det tar ett tag att lära sig alla funktionerna och bruksanvisningen gör det inte så mycket lättare. Den är delvis svår att förstå. Men när man har övat ett tag på diverse inställningar fungerar sågen mycket bra. Motorn är på 1800 watt och mjukstartar. Den kan få klingan att snurra med 5000 v/min (obelastat varvtal).

Kombisågens funktioner

Kapsågen har alla funktioner du behöver. Bordet kan vinklas cirka 50 grader åt bägge sidor och sågen kan vippas så att klingan vinklas upp till 45 grader åt vänster. Skalorna är tyvärr inte så tydliga.

Som bordscirkelsåg har sågen en sågkapacitet på 60 mm och det är perfekt, men bordet kan inte vinklas och vi önskar ett större anhåll. Det är för litet om man ska såga stora skivor.

Förvänta dig att den väsnas

Sågen väsnas en hel del och man måste lära sig lita på laserstrecket, för när sågen fälls ner så har man inte en chans att se var tänderna biter. Skyddskåpan sitter i vägen.

Ryobi RTMS 1800 kostar cirka 3200 kr.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka