Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kedjesåg med stor räckvidd

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Nu kan du kapa grenar högt upp i ett träd utan att ta fram stegen.

Det kan säkert diskuteras hur ofta man verkligen behöver en stångkedjesåg som denna från Ryobi för cirka 1300 kr. Risken är ju stor att den mest står i uthuset eller verkstan. Den kan däremot vara perfekt som ett verktyg man delar med grannarna. Men det ska erkännas att Ryobi RPP750S fungerar som den ska, så när du verkligen behöver den blir du glad för den.

Sågens räckvidd är nästan tre meter med alla rör ihopsatta. På bilden ovanför texten ser du den i sin korta version. Då är den snudd på två meter. Men du kan lätt koppla in ett förlängningsrör mellan handtag och huvud.

Vid handtaget finns en kontakt för anslutning av skarvsladden samt strömbrytare. Strömmen sänds från handtaget till sågen via kontakter i de rör som hör till sågen. Motorn befinner sig nämligen ihop med sågkedjan i den andra änden och det innebär att själva sågdelen blir ganska tung. Men det har inte så stor betydelse eftersom sågen i regel vilar på den gren som ska sågas av.

Svärdet är vinklat 15 grader i förhållande till stången och det underlättar användning av sågen. Elmotorn har en effekt på 750 watt och det bedömer vi vara tillräckligt. Med ny kedja går det nämligen rätt snabbt att kapa 10 cm tjocka grenar. Det är utmärkt!

Det är dock en nackdel att sågspåret blir ganska grovt eftersom alla med kunskap om trädvård rekommenderar fina sågspår, som gör allra minst skada på trädet och minskar risken för svampangrepp och sjukdomar i sågytan. Rent generellt är det lätt att hantera sågen och den fungerar som alla andra kedjesågar med kedjejustering och smörjning med oljepåfyllning.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka