Därför ska du välja en verktygsväska

En mjuk verktygsväska kan vara ett både smart och praktiskt alternativ till den klassiska, hårda verktygsväskan. Många professionella hantverkare har redan valt att byta över till en verktygsväska, och det finns flera goda anledningar att göra likadant som gör-det-självare.

Verktygsväska: Här är ett exempel på en verktygsväska från Stanley

Här är ett exempel på en verktygsväska från Stanley

En mjuk verktygsväska i slitstarkt material

Verktygsväskan är tillverkad i ett slitstarkt tygmaterial, och ofta är den förstärkt på sina utsatta ställen, ex. som i botten. Den saknar därför helt hårda hörn och skarpa kanter, som lätt kan repa dörrar, väggar och golv.

Verktygsväskan är lätt att bära

Den mjuka konstruktionen betyder samtidigt, att väskan är mycket mer behaglig att bära runt på, än en hård och kantig verktygslåda. Du kan utan problem hålla den nära kroppen, och ofta är den även försedd med en rem som gör den lättburen över axeln.

Verktygsväskan har praktiska indelningar invändigt och utvändigt.

Verktygsväskan har praktiska indelningar invändigt och utvändigt.

LÄS OCKSÅ: Därför är mutterdragaren hantverkarens givna val

Verktygsväska som ryggsäck

Tar du ofta med dig dina verktyg i farten kan det vara en bra idé att välja en verktygsväska som är utformad som en ryggsäck. På det sättet har du båda händer fria till att ex. lyfta byggmaterial eller lådorna med elverktyg. Ett litet minus med ryggsäcken är dock att rymligheten ofta är en aning begränsad.
Youtube:

Verktygsväskor med flexibla indelningar

Det är inte bara verktygsväskans yttre som är gjort i tyg. För det mesta är dess inre nämligen försett med en mängd små fickor och utrymmen, som även dem är tillverkade i ett slitstarkt tygmaterial. I en klassisk verktygsväska kan många hårda utrymmen ofta vara mer i vägen än till gagn. Men de mjuka utrymmena och fickorna kan lätt pressas samman, om de inte används. På så sätt är de aldrig i vägen.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Verktyg