Därför är ett verktygsbälte smart!

Med ett verktygsbälte har du båda händer fria till arbetet, samtidigt som du lätt kommer åt alla dina saker. Med ett verktygsbälte är inte bara ett verktygsbälte. Läs mer om de olika modellerna här.

Verktygsbälte: Därför är ett verktygsbälte smart!

Verktygsbältet från Stanley är i läder och har både stora och små fickor med plats för verktyg och skruvar.

Ett verktygsbälte är ett smart sätt att få båda händer fria när du arbetar, och samtidigt ha allt du behöver nära till hands. Verktygsbältet kan därför underlätta ditt arbete och skruva upp tempot betydligt, när du inte hela tiden behöver böja dig ner för att leta efter skruvar och olika verktyg.

Specialiserade verktygsbälten

Verktygsbältet kan ha en mängd olika utformningar, som kan vara mer eller mindre specialiserade i förhållande till den hantverkare som det är designat för. Elektrikern har ex. behov av många små indelningar, som ger en överblick över de många olika skruvmejslarna och tänger som arbetet ofta kräver. Snickaren däremot har ofta användning för en eller två stora fickor till skruvar och spik, samt några mellanstora hållare till ex. hammare, plåtsax och skruvdragare.

Välj rätt verktygsbälte

Det är därför en bra idé att fundera över om du har användning för ett verktygsbälte som ger en överblick över verktyg eller som kan innehålla en massa skruvar när du skruvar upp gipsväggen. Du kan också välja en mindre specialiserad version, som kan lite av båda delar.

Verktygsbälte som "byggsats"

En annan möjlighet är att välja ett monteringsset som gör det möjligt att designa ditt helt egna verktygsbälte, som passar dina behov helt perfekt. Det kan göras genom att välja ett system där själva bältet och fickorna köps var för sig. På verktygsbältet sitter små öglor, där fickorna kan fästas. Vilka fickor du köper avgör verktygsbältets funktionalitet. Fördelen med att välja ett sådant system är också att du kan ha flera olika fickor liggande, som du kan byta mellan, och på så sätt kan du använda samma verktygsbälte till flera olika uppgifter.

Verktygsbälte med selar

Skruvar och vekrtyg kan snabbt bli tungt. Därför är det också möjligt att köpa ett verktygsbälte med selar, som lättar belastningen från dina höfter. Till flera monteringsset kan selarna också köpas som extra tillbehör.

Verktygsbälte med selar

På detta verktygsbälte från Snickers kan både fickor och selarnas bort och bytas ut efter behov.

Verktygsbälte som väst

Ett annat sätt att förflytta vikten från dina höfter är att slopa det klassiska verktygsbältet, och i stället välja en väst. En stor fördel med västen är att den kan ha extra fickor på bröstet.

Verktygsbälte som väst

Verktygsvästen från Stanley ger möjlighet till extra fickor på bröstet.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Verktyg