Arbetshandskar - bra grepp om grejorna

Med moderna arbets­handskar får du bra grepp om det du håller på med, även när handskarna ska vara vattentäta eller skydda dig mot vassa föremål. Med bara tre par klarar du i stort sett alla uppgifter.

Arbetshandskar

Arbetshandskar måste inte vara klumpiga. Inte heller de skärsäkra eller vattentäta.

Om du tänker på arbetshandskar som stora klumpiga skinnhandskar, tänk då om: Nästan oavsett vad du ska använda handskar till kan du få dem i tunna, flexibla varianter som ger dig bra känsla för vad du håller på med.

Samtidigt är utbudet av arbetshandskar så stort att du kan köpa dig fattig, men egentligen kan du klara dig med 2-3 olika sorter.

Vi har här valt tre slags arbetshandskar som kan klara 99 procent av de uppgifter som du någonsin ställs inför: De tunna allroundhandskarna, de vattentäta och slutligen en lite förbisedd variant: den skärsäkra handsken som räddar dina fingrar om hobbykniven slinter eller om du tar tag om en vass metallkant.

Gemensamt för de här tre paren arbetshandskar är atr de är tunna och flexibla, så att du alltid har bra grepp om det du håller på med.

Till allt

De riktigt tunna handskarna är sådana som du kan använda i de allra flesta situationer där du t ex gärna vill slippa få stickor i fingrarna, smuts under naglarna eller bara få extra bra grepp om verktygen.

Säljs ofta som “montagehandskar” och säljs för 15-100 kronor per par, beroende på märke och kvalitet.

Visad modell: Portwest A120
Pris: säljs för 19 kronor.

Vattentäta

Arbete med murbruk eller betong är tufft mot händerna. Men du behöver ändå ha en känsla för arbetet. Det får du med den vattentäta handsken som är lika flexibel som en montagehandske. Den är även praktisk när du ska rensa hängrännor, brunnar etc.

Visad modell: ATG MaxiDry
Pris: säljs för 108 kronor

Skärsäkra

Även om de ser ut som och känns som vanliga stickade arbetshandskar med bra grepp i handflatorna, skyddar skärsäkra handskar mot en hobbykniv som slinter eller en vass metallkant.

Hemligheten är insydda fibrer, lite som i skärsäkra byxor för att arbeta med kedjesågen.

De skärsäkra handskarna finns i flera kategorier, beroende på hur tåliga de ska vara. Kategori C räcker för att arbeta med hobbykniven.

Visad modell: OX-ON Cut Advanced 9900, Kat C
Pris: säljs för 169 kronor

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Verktyg