9 saker som kan vara för billiga

Dyrt är inte alltid bra, men det behöver inte heller billigt vara. Här är nio saker där det kan löna sig bäst att hitta den gyllene medelvägen.

9 saker som kan vara för billiga

Buntband av plast är en av de saker som det inte lönar sig att köpa för billigt. De kan nämligen inte spännas åt, om de är gjorda av alltför dålig plast.

Vi gläds väl alla åt en bra affär, men det finns några saker där det bara inte kan löna sig att köpa det billigaste alternativet i butiken.

Vi säger inte att du måste satsa på de dyra proffslösningarna - köp bara något i mellanprisklassen!

Det kan vara både billiga material och bristande utförande som är anledningen, men konsekvenserna är de samma.

Risken är att du förlorar lite pengar, men även din tid och ditt goda humör.

De här 9 sakerna ska du aldrig köpa för billigt:

1. Tumstock

En riktigt billig tumstock bryts lättare och de böjer sig mycket.

2. Målartejp

Billig maskeringstejp etsar sig fast vid solljus och är svår att ta bort när den har suttit för länge och är onödigt svår att få av från rullen.

3. Skruvbits

Billiga skruvbits är ofta gjorda av mjuk metall. De bryts av för ingenting alls och du kan lätt tappa humöret om du ska få upp en skruv som inte rör sig alls.

4. Sågblad

Billiga sågblad av dålig kvalitet ger ett fransigt snitt och blir alltför snabbt slöa. Om du ska göra fint precisionsarbete så måste du använda ett bra blad till projektet.

5. Vattenpass

Inte alla vattenpass är lika bra, tyvärr. Erfarenheten visar att billiga vattenpass inte ger perfekta resultat. Köp hellre ett vattenpass för 300 kr än tre för 200 kr.

6. Fogpistoler

En riktigt billig fogpistol för några tior är tung att arbeta med, känd för att ha ett handtag som böjer sig, och den är därför inte värd sitt pris. Bara ett snäpp dyrare så blir pistolerna mycket bättre, och resultatet likaså.

7. Buntband

Buntband är genialiska, men inte när de är gjorda av dålig plast som inte tål att du spänner dem hårt. Det är helt enkelt kvaliteten på plasten som är för dålig.

8. Grovdammsugare

Din grovdammsugare måste så klart kunna suga, och så ska den ha ett filter som går lätt att rengöra. Annars blir du snart lite galen av bara tanken på att använda den. Billiga modeller täpps snabbt igen och måste hela tiden öppnas och rensas manuellt eller så måste filtret bytas. Dessutom låter billiga dammsugare mer än nödvändigt.

9. Slipsten

Grova slipstenar måste inte kosta så mycket, men om du tar dem från 20-kronorskorgen får du ofta en väldigt porös sten som tappar formen och snabbt blir oanvändbar.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Verktyg