Hur fräschar jag upp skinnklädseln?

Problem

Stolarna i bilen är klädda med läckert skinn, men det är ganska slitet. Går det är fräscha upp klädseln? Går det rent av att byta färg på klädseln?

Lösning

Svaret på bägge frågorna är faktiskt ja. Det är inte så svårt att fräscha upp skinnklädseln och du kan till och med färga den igen med samma färg som den hade från början. Det är något mer besvärligt att helt byta färg, men det är möjligt.

Det finns färdiga paketlösningar innehållande både tvätt- och avfettningsmedel och färgande kräm. Det är den bästa lösningen eftersom du då kan vara säker på att produkterna passar ihop. Oavsett vilken produkt du använder så börjar behandlingen med en tvätt med ett specialmedel. Det är viktigt att vara noggrann, även där det finns sömmar, för annars kan resultatet bli fläckigt.

När skinnklädseln har torkat ska den avfettas vilket medför att den ursprungliga färgen löses upp en aning. Om en del av klädseln är blanksliten bör området ruggas lite med slippapper korn 180 för att färgen ska fästa. Till sist läggs färgen på i flera tunna skikt med torktid mellan varje. Efter en vecka ska klädseln behandlas med läderfett eller kräm. Sök på Internet efter olika lösningar för ditt bilmärke.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Vardag