Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hur fräschar jag upp skinnklädseln?

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Problem

Stolarna i bilen är klädda med läckert skinn, men det är ganska slitet. Går det är fräscha upp klädseln? Går det rent av att byta färg på klädseln?

Lösning

Svaret på bägge frågorna är faktiskt ja. Det är inte så svårt att fräscha upp skinnklädseln och du kan till och med färga den igen med samma färg som den hade från början. Det är något mer besvärligt att helt byta färg, men det är möjligt.

Det finns färdiga paketlösningar innehållande både tvätt- och avfettningsmedel och färgande kräm. Det är den bästa lösningen eftersom du då kan vara säker på att produkterna passar ihop. Oavsett vilken produkt du använder så börjar behandlingen med en tvätt med ett specialmedel. Det är viktigt att vara noggrann, även där det finns sömmar, för annars kan resultatet bli fläckigt.

När skinnklädseln har torkat ska den avfettas vilket medför att den ursprungliga färgen löses upp en aning. Om en del av klädseln är blanksliten bör området ruggas lite med slippapper korn 180 för att färgen ska fästa. Till sist läggs färgen på i flera tunna skikt med torktid mellan varje. Efter en vecka ska klädseln behandlas med läderfett eller kräm. Sök på Internet efter olika lösningar för ditt bilmärke.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka