Karrossen
Det hela började som en vanlig lådbil, där lådan skulle ersättas med handsnidat, slipat och rundat trä med snygga fogar. Idén var att använda sig av de metoder som Thomas lärde sig när han arbetade som möbelsnickare, så att bilen konstruktionsmässigt blev som en snygg möbel - men principen om en enkel trästomme med en kaross över fanns kvar.
Thomas Mygind Christensen valde att arbeta i furuträ eftersom det var lätt och något som han hade tillgång till, men skulle han göra om det skulle han välja ett ädlare träslag.
Utgångspunkten var en trehjulig handikappcykel, eftersom den hade den önskade differentialen, så att den driver på båda bakhjulen. På den byggde han sin stomme.
Thomas använde tappar för att foga ihop stommens trädelar, både för att det skulle vara hantverksmässigt korrekt och att tapparna syns när träet slipats ner.
Handbroms
Först efter fem försök hittade Thomas en utformning av bromsen som fungerade som han ville.
Trähandtaget är gjort och fäst på metallen på samma sätt som skaftet på en kniv, och det helt rätta mässingshandtaget lade han många timmar på att leta efter i återvinningsbutiker.
Bilen pallades upp medan Thomas experimenterade med olika utformning av bromsen. Längs vägen fick han råd och hjälp av en vän som är cykelmakare.
Ratten
Ratten har Thomas Mygind Christensen gjort av det tåliga asiatiska träslaget röd padauk som ofta används till möbler och träverktyg.
Träsnidandet var mödosamt men inte det svåraste. Återigen behövde Thomas leta länge efter helt rätt del - mässingsringen i mitten av rattet kommer från Biltemas båtavdelning och är från dränaget till en båt.
Först byggde Thomas en sexhörning av röd padauk som han satte ihop med bladfogar. Allt trä sattes ihop så att ådringarna går åt samma håll - både med tanke på rattens utseende och för att säkerställa hållbarheten.
Ratten har formats med en hand-överfräs med en avrundningsfräs och därefter har den slipats och polerats tills alla rundningar var helt perfekta.