Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Placeras hyllkonsolerna rätt

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Vill du vara säker på att hyllan sitter uppe ordentligt ska du använda hantverkarens knep för hur konsolerna placeras. Konsolen ska som utgångspunkt täcka ¾ av hyllans djup, vilket de här konsolerna gör.

Vill du vara säker på att hyllan sitter uppe ordentligt ska du använda hantverkarens knep för hur konsolerna placeras. Konsolen ska som utgångspunkt täcka ¾ av hyllans djup, vilket de här konsolerna gör. Hyllan i exemplet är en meter lång. Och med tumregeln att konsolerna ska placeras 1/6 av längden in på hyllan markerar vi 17 cm in från vardera ytterkanten.

För att se till att konsolen sitter helt rakt ritas markeringen upp med en vinkelhake. Nu är det inget problem att placera konsolen rätt. Är hyllan av hårdträ kan man behöva förborra. Konsolerna görs fast med 25 mm skruvar. Hålen förborras och skruvar dras i de två innersta hålen.

På samme måde streges der op, bores for og monteres skruer i den anden ende af hylden. Till en kraftig hylla som den här, som är en meter lång, kan det räcka med två konsoler. Med längre eller tjockare hyllor kan man behöva tre eller flera konsoler. Använder du en hylla av massivt trä som är minst 25 mm tjock kommer den inte att sacka i mitten.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka