Häng upp tavlor utan att borra

Slipp pluggar och skruvar när tavlorna ska hängas upp på väggen. Med smart magnetisk filt hänger du bara upp dem med hjälp av magnetism! Filten går fort och lätt att sätta upp när du har förberett väggen.

Den magnetiska filten rullas på väggen, som har fått ett lager med vävlim.

Den magnetiska filten rullas på väggen, som har fått ett lager med vävlim.

SÅ GÖR DU

1. Innan du börjar: Märk upp och bestäm hur stor del av väggen som ska vara magnetisk. Ta bort den gamla tapeten med tapetupplösare eller ånga. Det är ett hårt jobb, så på med arbetshandskarna!

2. Stryk vävlim på väggen. När den gamla tapeten är borta stryks vävlim där den magnetiska filten ska sitta. Applicera limmet med en bred pensel.

3. Den magnetiska filten rullas på. Släta ut den med en kvast, så att det inte finns luftbubblor eller ojämnheter under filten. När väggen är torr spacklar du runt om den nya filten.

4. Mellanslipa spackelmassan. Den nya filten ska gå i ett med den befintliga väggen, och därför spacklas övergången mellan den nya filten och den gamla tapeten två gånger. Slipa även efter sista lagret.

5. Väggen målas. Måla hela väggen så att övergångarna blir mindre synliga. Det kan vara nödvändigt att måla 3-4 gånger för att få färgen att täcka helt.

6. Limma kraftiga magneter på en tavelram. Använd ett bra kontaktlim, och sätt upp tavlan på väggen – den kommer sitta fast rejält!

Magnetisk filt: Här sitter det magneter bakom tavlorna varken pluggar eller skruvar behövs!

Här sitter det magneter bakom tavlorna varken pluggar eller skruvar behövs!

Pris och material

Det är inte svårt att sätta upp magnetisk filt. Det är svårare att ta bort gammal tapet eller filt. Du får räkna med att arbetet tar ca. en dag.

Pris: 8 000 kr för hela projektet. En rulle filt på 95 cm x 2,6 m kostar ca 3 000 kr inkl. moms.

Material

  • En rulle magnetisk filt
  • Vävlim
  • Finspackel
  • Färg
  • Tapetupplösare
Magnetisk filt beställs i färgaffären, och det är dyrt. Men vill du ha en annorlunda anslagstavla är det värt pengarna.

Magnetisk filt beställs i färgaffären, och det är dyrt. Men vill du ha en annorlunda anslagstavla är det värt pengarna.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Vägg