Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hur knackar jag ner långa stolpar i marken?

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Problem:

Jag har köpt ett antal avbarkade runda stolpar för att resa ett enkelt staket som ska vara 150 cm högt. Tyvärr har jag inte räknat ut hur jag får ner stolparna i marken även om de är spetsiga i ena änden. Det är ju hopplöst att träffa rätt med en slägga så högt upp och det är besvärligt att stå på en stege för att knacka ner dem. Vad ska jag göra?

Lösning:

Det smartaste är att först göra ett antal hål i marken med hjälp av en kort stolpe på cirka 80 cm. Den drar du lätt upp igen med hjälp av en kloss, ett par tvingar och en bräda som hävarm. Alternativt gör du hålen med en jordborr. Det går också snabbt. När du slår på en stolpe med slägga eller klubba så spricker träet rätt lätt.

Det problemet slipper du om du använder en stolphammare, som är ett rör med handtag. Det drar du upp och ner över den övre änden på stolpen. En annan lösning är att fästa en bit cykelslang över stolptoppen. Därefter kan du slå för glatta livet utan att stolpen skadas så mycket.

Läs även: Plank som håller i 100 år

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka