Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Läsarnas snygga sopkärlsskjul

Skriv ut Spara artikel

Ett sopkärl är inte direkt dekorativt på tomten. Här får du en massa snygga förslag från Gör Det Självs läsare på hur man snyggt, praktiskt och uppfinningsrikt kan dölja sopkärlet.

Alla de här snygga förslagen på hur du kan dölja ditt sopkärl skickades in i samband med en tävling i Gör Det Själv under 2015. Se vinnarna av tävlingen här: VINNARNA: De snyggaste sopkärlsskjulen

Fler smarta sopkärlsskjul

Vårt sopkärlsskjul skulle passa till husets mahognyfönster. Så jag byggde det i lärkträ, som jag sedan strök med linolja med ett brunt pigment.
H. Jensen

Vår "lokala" återvinningsstation rymmer själva sopkärlet + fyra sopsäckar – till papp, papper, glas och förpackningar med pant.

Locket har ett undertak, så att det inte regnar ned i säckarna. Sopkärlets lock har en mekanism, så att det öppnas automatiskt när skjulets lock öppnas.
S. Svendsen

Det här sopkärlshuset har fungerat i många år. Det finns speciella platser för allt under ett tak – också de plastsäckar som bara sätts ut en gång i månaden.
R. Ølstad

Det här sopkärlsskjulet byggdes förra sommaren på min svärfars bakgård.
N. Uschanoff

Den främre väggen på mitt sopkärlsskjul har gångjärn och hålls på plats med magneter. Själv sopkärlets lock följer – med hjälp av krokar och en metallkedja – med när "väggen" öppnas.
R. Rantanen

50 x 50 mm stolpar, panelväggar, takpapp och bitar av rundstav tillsågade av ett kvastskaft – det är huvudingredienserna i det här sopkärlsskjulet.
T.M. Okkonen

Sopkärlsskjulet är byggt som en integrerad del av staketet. Men grinden är höjd över marken, så att det går att öppna den även när det är mycket snö.
J. Rantinoja

Det här sopkärlsskjulet är byggt så att det passar in med övriga byggnader på tomten. Skjulet är byggt på punktfundament av betong och väggarna består av brädor med spont och not. Taket är gjort av plywood klätt med takpapp.
M. Lehtinen

Hela det här sopkärlsskjulet är byggt av återvunnet material.
M. Velin

Mitt sopkärlsskjul är 1,9 meter högt, 75 cm brett och 80 cm djupt. Det är byggt av två dimensioner trä (45 x 70 mm och 48 x 48 mm). Botten och väggarna är gjorda av 6 mm plywood och allt är målat i samma färg.
J.P Kulosaari

Det här enkla sopkärlsskjulet är byggt så att det passar in i omgivningen när det gäller form, material och färgval. Stenläggningen under skjulet består av röda cementplattor.
R. Mykrä

Här finns det plats för två hinkar + det lösa. Alla sidor och själva locket är gjort som en luftig gallerkonstruktion, så att den dåliga lukten lätt försvinner. I taket har vi satt ledljus, så att det är lätt att hitta rätt i mörker också.
J. Salonen

I somras byggde jag det här snygga sopkärlsskjulet. Dekorationen i taket gjorde jag med sticksåg och en hålborr i borrmaskinen.
J. Johansson

Mitt sopkärlsskjul har handtag av "ihåliga" björkgrenar som jag har hittat. Min plan var att sätta ett hjärta på dörren. Men det satte min sambo stopp för, av rädsla för att folk skulle missuppfatta dess funktion.
S. Fagerstedt

Mitt sopkärlsskjul är byggt med inspiration från en byggbeskrivning från Gör Det Själv. Men jag har modifierat locket, så att man slipper hålla uppe det när man ska kasta avfallspåsar. "Hållaren" består helt enkelt av ett par lister.
K. Bernström

Vårt sopkärlsskjul har sidor som består av galler, så att det inte uppstår dålig lukt. Locket, som vi har dekorerat efter bästa förmåga, är uppdelat i två delar, så att det är enkelt att komma åt sopkärlen.
R. Pirttikangas

Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.

Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa

password_reset.form.password_is_changed

Din beställning
Beställning
Skapa Profil
Du är på väg att köpa tillgång till:
Tävling: Läsarnas snygga sopkärlsskjul
Totalt pris: 149 kr
Mer för mindre?
Få över 1 000 byggbeskrivningar och full digital åtkomst för bara 29 kr.
    • Tillgång till över 1 000 digitala byggbeskrivningar
    • Du kan säga upp din prenumeration när som helst.
    • Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som en tillsvidareprenumeration för 79 kr i månaden
Endast 29 kr första månaden
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Tillbaka
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka