LÄS OCKSÅ:

LÄS OCKSÅ:

Allt om isolering

1. PÅSTÅENDE: En villa kan inte bli för tät

NEJ, en villa kan faktiskt inte bli för tät, men det ska naturligtvis hela tiden ledas in frisk luft till bostaden och det bör klaras med hjälp av vädring och ventilation.

Det ideala är att bostaden ventileras via ett centralt ventilationssystem eftersom man då kan kontrollera hur mycket man vädrar. Systemet ska också kunna använda den uppvärmda luften för att värma den nya, friska luften med en värmeväxlare.

Husets yttre, det vill säga tak, väggar och fönster, ska vara så täta som möjligt. Då får du ett bättre inomhusklimat, slipper kyla, fukt, mögel och dålig lukt. Det innebär också att materialen håller längre.

Ladda ned hela artikeln och lär dig sanningen bakom elva påståenden om isolering av hus.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Så sparar du tusentals kronor varje år!

Vi vet att isolering inte är det ämne våra läsare tycker är det mest spännande. Många tycker faktiskt det är riktigt trist. Vi erkänner att det inte är världens roligaste arbete. Men det är det smartaste! För du kan sänka din värmekostnad med tusentals kronor. Så vi kan inte säga det tillräckligt många gånger: Isolera, isolera, isolera!

Se var värmen läcker ut med en infraröd termometer

Med en infraröd termometer går det snabbt och lätt att mäta temperaturskillnader i huset, och se var du behöver isolera för att sänka värmekostnaden..

Du pekar med laserpunkten på den yta du vill mäta, och sekunden efter kan du läsa av temperaturen på skärmen.

Just nu får du en infraröd termometer tillsammans med 2 nummer av Gör Det Själv för endast 49,50 kronor + 39,50 kronor i porto och exp. avg. Du sparar 597 kronor.

Ja tack: Jag vill se erbjudandet och läsa mer om den infraröda termometern!

Här kan du se en video av hur den infraröda termometern fungerar: