Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hur undviker jag att stenarna glider?

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Den trekantiga betongkanten, som är dold av gruset, håller stenarna på plats.

Den trekantiga betongkanten, som är dold av gruset, håller stenarna på plats.

PROBLEM

Stenarna på min infart glider i väg i sidorna och hamnar snett. Varför gör de det? Och hur sätter jag stopp för problemet?

LÖSNING

Du måste förstärka kanten runt om beläggningen och därefter justerar du stenarna, så att beläggningen blir snygg och stark igen. Stenarna ger sig i väg för att inget stoppar dem och som stopp duger inte till exempel en gräsmatta.

Gräv rent på utsidan av de yttre stenarna hela vägen runt. Lägg sedan på betong så att den bildar en trekantig form. Du kan använda torrbetong som du blandar med lite vatten och formar. Täck sedan över med sand, jord eller grus. Den rätt torra betongen suger till sig fukt från marken och härdar. Du kan eventuellt vattna lite.

Den gjutna kanten ligger nu som stopp och hindrar stenarna från att ge sig i sidled. Den kan dock inte förhindra att det till exempel blir körspår i beläggningen. De brukar bero på att sanden under stenarna flyttar sig.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka