Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Går det att betsa furubordet?

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Problem:

Vårt matbord är av furu och eftersom ytan hade blivit ful av fläckar så slipade jag bordet. Jag vill gärna ha det lite mörkare och undrar om det går att betsa det.

Lösning:

Jovisst kan du betsa matbordet, men för att få ett snyggt resultat med en fin yta är det viktigt att vet hur man handskas med bets.

Det finns två-tre slags bets, men oavsett vilken typ du använder (sprit- eller vattenlöslig) så ska betsen läggas på så snabbt att den inte hinner yttorka innan hela arbetsstycket har behandlats. I annat fall blir ytan lätt fläckig eller flammig.

Blanda så mycket bets att det räcker till hela bordet. Det är klokt att dela bordet och behandla varje del för sig. Normalt ska den betsade ytan skyddas med flera lager lack. I stället för att både betsa och lackera kan du använda en lackbets, som är lite lättare att lyckas med om man är ovan. Med lackbets blir ytan både betsad och lackerad på en gång.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka