Hitta färgkoder med Pantones Colour Match Card

Har du tittat på något som du målat för länge sedan och önskat att du kunde komma ihåg färgens namn eller kod? Pantone Color Match Card är verktyget du behöver när du ska ta reda på vad färgen heter.

Med Pantone Colour Match Card och en mobiltelefon kan du hitta exakt rätt färgkoder

Pantones Color Match Card är ett färgidentifieringsverktyg som består av en mobilapp och ett pappkort med ett litet hål som hålls över den färg som du saknar namnet på. Hålet är omgivet av olika färger som ser till att den tillhörande appen är rätt kalibrerad trots skiftande ljus osv.

Pantone Color Match Card är inte den enda produkten på marknaden som lovar att den kan identifiera anonyma färger. Det finns både dyra specialredskap och gratis-appar för samma syfte. Men det lilla kortet är den första produkten som löser uppgiften på ett pålitligt sätt utan att kosta en mindre förmögenhet. Priset är endast 15 euro, och det är ganska rimligt.

Produkten har bara ett litet men. Appen berättar nämligen vilken färg du letar efter i Pantone-färger. Pantone-systemet finns inte alltid tillgängliga i din lokala bygghandel, så de kan behöva översättas till andra färgsystem som t ex NCS eller RAL. Det är som tur är lätt fixat på internet.

Så här gör du:

1

Color Match-kortet placeras ovanför den färg som du vill veta namnet på. Tryck Measure och håll kameran i rätt vinkel. Appen läser av färgen i det kvadratiska hålet mitt på kortet och kalibrerar samtidigt sig själv i förhållande till de färglagda fälten på kortet.

2

Appen hittar den närmaste Pantone-färgen och ger dig Pantone-koden samt färgkoden i tre andra system: HEX, sRGB och Lab*.

3

På Google hittar du enkelt en omvandlare där du kan skriva in en Pantone-, HEX- eller sRGB-kod och få en RAL- eller NCS-kod, som är andra färgkoder som används för att beställa färg hos färghandlaren eller i bygghandeln.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Färg