Genial tejp räddar allt

Det ska testas – och med extremt krävande uppgifter!

Så vi tejpade en hammare och en spade. Om tejpen klarar en hammare, så kan den klara allt – även ett knäckt bordsben, ett räcke eller en tältstång. En rulle kostar från 99 kr och finns i specialutgåvor som klarar ett tryck på 13,7 bar och temperaturer över 1 000°. Reparationen kan slipas slät och målas över.

I paketet med tejpen medföljer ett par gummihandskar, slippapper för rengöring och ett vinylband till att hålla samman allt under tiden det torkar.

Det enda du själv ska stå för är en skål med ljummet vatten och ev. en kniv till att ta bort träflisor som sitter i vägen. Själva tejpen ligger i en lufttät påse. Vänta med att öppna den tills du är helt klar. Den ska nämligen användas inom fem minuter efter öppning.

Så gott som ny

Om det inte var för att vi tydligt kunde se det och själva hade orsakat skadan, hade vi aldrig kunnat gissat på att hammaren och spaden hade blivit lagade. De känns precis så starka som innan de knäcktes, och även om vi slog ner rejäla 5,5 x 160 mm spik märkte vi inte av några brister. Vi är enormt imponerade!

Allt kan tejpas: Hammar

På hammaren ska tejpen hålla för många upprepade och hårda slag.

Allt kan tejpas: Spade

Tejpen ska hålla när det läggs vikt i spadbladet, och skaftet fungerar som hävstång