Denna smarta tejp fixar allt

Grundarna bakom FiberFix Repair Wrap påstår att tejpen är 100 gånger starkare än gaffatejp.

Allt kan tejpas: Hammar

På hammaren ska tejpen hålla för många upprepade och hårda slag.

Det ska testas – och med extremt krävande uppgifter!

Så vi tejpade en hammare och en spade. Om tejpen klarar en hammare, så kan den klara allt – även ett knäckt bordsben, ett räcke eller en tältstång. En rulle kostar från 99 kr och finns i specialutgåvor som klarar ett tryck på 13,7 bar och temperaturer över 1 000°. Reparationen kan slipas slät och målas över.

I paketet med tejpen medföljer ett par gummihandskar, slippapper för rengöring och ett vinylband till att hålla samman allt under tiden det torkar.

Det enda du själv ska stå för är en skål med ljummet vatten och ev. en kniv till att ta bort träflisor som sitter i vägen. Själva tejpen ligger i en lufttät påse. Vänta med att öppna den tills du är helt klar. Den ska nämligen användas inom fem minuter efter öppning.

Så här gör du

1. Ta på gummihandskar. Tejpen blir väldigt klistrig när den har legat i blöt.

2. Gör skarven klar genom att rengöra området omkring skadan och ta bort flisor som sitter i vägen. Lackade ytor slipas med medföljande slippapper.

3. Doppa tejpen i ljummet vatten i fem sekunder, tills den är helt mättad. Tejpen aktiveras när den påverkas av vatten och luft.

4. Rulla på tejpen så den täcker 5-10 cm på varje sida om skarven. Det inre lagret ska rullas på, så det inte glider. Lagren utanpå läggs så stramt som möjligt.

5. Rulla på det medföljande vinylbandet, så att allt hålls tätt ihop medan det torkar. Efter fem minuter tas bandet bort, och tejpen är härdad och redo att testas.

Så gott som ny

Om det inte var för att vi tydligt kunde se det och själva hade orsakat skadan, hade vi aldrig kunnat gissat på att hammaren och spaden hade blivit lagade. De känns precis så starka som innan de knäcktes, och även om vi slog ner rejäla 5,5 x 160 mm spik märkte vi inte av några brister. Vi är enormt imponerade!

Allt kan tejpas: Hammar

På hammaren ska tejpen hålla för många upprepade och hårda slag.

Allt kan tejpas: Spade

Tejpen ska hålla när det läggs vikt i spadbladet, och skaftet fungerar som hävstång

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Material