Skapa en personlig touch i ditt hem – bygg din egen trendiga matsalsmöbel

En väldesignad matsal är ett utrymme som inte bara visar upp din personlighet och stil utan också förhöjer matupplevelsen. Ett sätt att hålla rummet fräscht och trendigt är genom att införliva de senaste trenderna inom matsalsmöbler. Tänk dig en möbel som ger ett rustikt och stilfullt intryck samtidigt som den andas känsla och personlighet. Det är något alldeles särskilt att designa och bygga sina möbler själv.

© Pexels

Ta reda på populära trender inom inredning

Låt dig inspireras av populära och trendiga matgrupper och det senaste inom inredning för att integrera det i din matsalsmöbel.

Hållbara material - Inkludera miljövänliga material som återvunnet trä, bambu och rotting. Ett bra sätt att hålla på trenden samtidigt som du minskar miljöpåverkan.

Blanda och matcha stolar - En härlig blandning av stolstilar ger visuellt intresse och låter dig leka med olika material, färger och mönster.

Djärva färger - Djärva uttalanden med livfulla färger som blått, grönt och terrakottatoner kan liva upp en matplats.

Geometriska mönster - Att införliva geometriska mönster eller former i din möbeldesign ger en modern touch till din matsal.

Guld- och mässingsaccenter - Att lägga till guld- eller mässingsaccenter i dina möbler kan lägga till en touch av elegans och stilfull design till hela rummet.
När du har bestämt tema för din möbel är det dags att dyka in i planeringen av den design som du tänkt dig.

Designa din egen matsalsmöbel – så hittar du den perfekta balansen mellan funktion och estetik

Matcha stilen du har i ditt hem. Passande med din inredning samtidigt som att den gärna får bli en central krydda i rummet. Låt den sticka ut med vackra detaljer eller rustika material. En modern look eller något mer traditionellt? När det gäller funktion är tillgången på plats viktig. Och vad mer som ska passa in i rummet. Välj mellan olika material, former och färger för att skapa din unika matsalsmöbel. Det finns inget bättre än att ha en matsalsmöbel som är anpassad efter dina specifika preferenser så låt fantasin flöda!

Vad ska man ta hänsyn till när man bestämmer placeringen av möbeln i rummet?

Möbeln måste passa in i rummet. Det är också viktigt att ta hänsyn till ljuset som kommer in genom fönstren så att möbeln inte skymmer utsikten eller skuggar andra delar av rummet. Titta på hur mycket plats som finns runtomkring möbeln så att det finns gott om utrymme för personer att röra sig fritt. Även alla andra element i rummet inklusive belysning, textilier och dekorationer behöver samspela med varandra för en harmonisk helhet.

Tänk på de här när du bygga din matsalsmöbel

Mät och planera - För att säkerställa att din färdiga möbel kommer att passa bekvämt. Skissa ut en grov design och notera dimensioner och placeringar av de olika elementen.

Kapa ditt material - Använd din cirkelsåg och montera de större komponenterna som bordsskivan eller stolsramarna med trälim och skruvar. Använd eventuellt träklämmor för att hålla ihop bitarna medan limmet torkar.

Slipa och avsluta - Jämna till ytor och kanter med sandpapper. Applicera ett lager färg eller träbets och försegla sedan med lack eller annat tätningsmedel för att skydda din möbel från fukt och slitage.

Lägg till sista handen - Fäst de mindre accenterna som guld- eller mässingsdetaljer för att komplettera din matsalsmöbel.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Kök