Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

Vägen till ett nytt kök är ofta mycket kortare än du tror. Häng bara med i artikeln så ser du hur vi förvandlar ett 90-talskök till ett modernt och smart kök i dagens stil för under 25000 kr (plus inköp av nya vitvaror). Men pengarna räckte till både nya väggar och nytt golv. Och förvandlingen går så snabbt att familjen klarar sig med ett par kokplattor.

Anledningen till att priset är lågt och tempot högt är att vi återanvänder en stor del av det gamla köket, nästan alla skåp, grundplanen och kakelväggarna (fast vi tar bort färgen på dem).

Bra planering

En annan del av förklaringen är en mycket bra planering. Vi har i god tid innan projektet startade beslutat oss för hur köket ska se ut, vilka material som ska användas, vilken kulör väggarna ska målas med och hur gardiner och belysning ska se ut. Vi har förstås också sett till att ha allt material hemma innan vi börjar.

De nya vita skåpdörrarna, de nya bänkskivorna, det nya klickgolvet, de nya vitvarorna med rostfria fronter, ny bänkbelysning, nya handtag och socklarna med metallutseende.

Allt är klart när vi börjar med att ta bort skåpdörrarna och skrapar bort färg från kaklet. Vi har dessutom bokat både elektriker och rörmokare.

Vårt kök var klart efter två veckor - nytt, modernt, läckert och praktiskt.