Förnya ditt vardagsrum billigt

Är du sugen på att förnya vardagsrummet? ILVA tipsar både om snabba och enkla åtgärder du kan göra i ditt vardagsrum, och sådant som ger långvarig förnyelse.

© Unsplash

1. Den enkla och billiga förnyelsen

Genom att byta ut små saker, som prydnadsföremål och heminredning, kan du med enkla medel förnya vardagsrummet. Till exempel ger en ny pläd och prydnadskuddar nytt liv till din soffa. Du kan också hänga upp nya tavlor eller affischer på väggarna, skillnaden märks direkt.

Att möblera om är också ett vanligt sätt för att förnya vardagsrummet. En ommöblering kräver viss planering och att man är två personer, men när ni är klara kommer rummet att ge ett helt annat intryck än tidigare. Om du samtidigt som ommöbleringen passar på att byta gardiner och växter kommer förnyelsen bli ännu tydligare.

Bonustips: Förnya gärna vardagsrummet flera gånger per år. Små och regelbundna förändringar, det räcker med att byta gardiner, gör att du känslan av omväxling håller i sig.

2. Gör en stor förnyelse som håller i många år

Genom att ändra på de stora dragen i vardagsrummet åstadkommer du också den största förnyelsen. En ny soffa, matgrupp och väggfärg gör att hela rummet känns nytt. ILVA har ett stort utbud av snygga och bekväma soffor i allt från skinn till trendigt, brett manchestertyg. Du kan till exempel byta ut din vanliga soffa mot en modern schäslongsoffa som har extra benutrymme eller ytterligare en sittplats.

En ny matgrupp är också något som påverkar hela vardagsrummets utseende. Ett matbord i ek med matchande stolar skänker en elegant atmosfär till rummet och gör det extra trevligt att bjuda hem gäster. Du kan också passa på att tapetsera eller måla om när du ändå är i gång och byter ut stora möbelgrupper.

Bonustips nr. 2: Se gärna ILVAs inredningsbilder på vardagsrum för att få inspiration i valet av möbler, material och färger.

Vilka är ILVA? ILVA är en möbelbutik och möbeltillverkare från Danmark. I det stora sortimentet finns allt från matbord, fåtöljer och soffor, till sängar och heminredning i dansk design. På ILVA hittar du både billigare möbler och mer exklusiva varianter, alla med genomtänkt formgivning och hög kvalitet.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Inredning