Wi-fi: Få bedre wi-fi i huset

Streamar du film och surfar på nätet medan någon annan spelar onlinespel, kan det vara tillräckligt för att göra ditt internet långsamt och instabilt.

Trådlöst nätverk har blivit nästan lika viktigt som el och värme i huset. Men många kämpar förgäves för att få sitt trådlösa nätverk att nå ut i husets alla rum.

Och det kan ha många olika orsaker. Den trådlösa utrustningen kanske inte längre klarar av familjens internetanvändning.

Om det inte finns några brister i utrustningen kan ojämna signaler och dålig räckvidd bero på routerns placering. Golv, väggar och liknande kan även ta udden av en kraftig signal. Det ger särskilt problem i större hus.

Så får du bättre trådlöst nätverk

Oavsett orsaken till den dåliga täckningen i hemmet finns det flera sätt att lösa problemet. Och det behöver varken vara besvärligt eller kosta pengar. Ibland är den bästa lösningen dock att köpa ny nätverksutrustning.

Hör med din internetleverantör om du har den bästa uppkopplingen för ditt behov. Om du tecknade ditt abonnemang för många år sedan kan du ibland uppgradera till större bandbredd väldigt billigt.

Hämta artikeln och läs hur du får fart på ditt trådlösa nätverk.