Ditt hus bromsar signalen: Bärande väggar, tunga möbler, stängda dörrar och rent av speglar hindrar wi-fi-signalen att nåt ut överallt. Därför ska du flytta routern.

Ditt hus bromsar signalen: Bärande väggar, tunga möbler, stängda dörrar och rent av speglar hindrar wi-fi-signalen att nåt ut överallt. Därför ska du flytta routern.

De flesta svenskar har numera ett trådlöst nätverk i bostaden. Det gör det möjligt att ansluta din stationära dator, surfplatta, spelmaskin, telefon och smart-tv (och en hel del andra maskiner) till internet utan att trassla med kablar i varenda rum.

Till detta krävs endast ett modem och en trådlös router (som ofta kan vara samma enhet), som sänder signalen från kontakten i väggen till varje liten del av bostaden.

När det trådlösa nätverket inte räcker till

Men många har upptäckt att det kan vara lite si och så med signalstyrkan i delar av hemmet. Det kan skapa konflikter och irritation om tonåringens rum har kass signal och därmed inte kan komma ut på internet! Och för ett hemkontor vore det katastrofalt.

Men ofta bär vi själva skulden för problemet och därmed kan vi säkert också ganska lätt lösa problemet med signalen. Om du ibland har problem med det trådlösa nätverket så är det troligt att du har gjort samma fel som många av oss andra och utan att veta det.

Var har du placerat din router?

Utöver kvaliteten på den tekniska delen (routern och modemet) finns det en hel del faktorer som kan påverka signalens chans att komma ut i hela bostaden.

Om du har satt routern på golvet mot en yttervägg i ett rum med flera dörrar, så har du faktiskt gjort vad du kunnat för att begränsa signalen. Men du kan göra en hel del för att göra det bättre.

Häng med här så får du ett antal goda råd om hur du garderar dig mot de nämnda och många andra klassiska fel. Då får du snart full signal överallt.

Tre vägar till en bra kontakt

I artikeln visar vi dig tre steg som kan lösa dina WI-FI-problem:

1. Uppdatera hårdvaran Om din router har några år på nacken, är det den du börjar med.

2. Placera routern optimalt Det allra vanligaste felet många av oss gör är att placera den signalsändande routern fel i förhållande till husets konstruktion och datorns placering i huset.

3. Förläng signalens räckvidd Det kan ofta vara svårt att flytta routern till den mest optimala placeringen. Men det gör inget. Med hjälp av en enkel teknik kan du förlänga wi-fi-signalens räckvidd till långt ut i trädgården.

LADDA NED HELA ARTIKELN och hämta fördjupande guider till varje steg.

LÄS OCKSÅ: Få snabbare internetuppkoppling och strömma utan pauser