Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
Lätt, luftigt, glasklart och exklusivt. Du får många fördelar med ett glasräcke av armerat glas.

Lätt, luftigt, glasklart och exklusivt. Du får många fördelar med ett glasräcke av armerat glas.

Väggar eller räcken är helt nödvändigt vid en trappa upp till andra våningen, eller till en högt belägen terrass. Men det är ofta på bekostnad av utseende, och särskilt på bekostnad av ljus.

Det slipper du när du använder glas. Här får du både ljus och exklusivt utseende, och med det glas som finns att köpa idag får du även tillräcklig styrka för ett räcke.

Det finns flera system för att bygga glasräcken. Här använder vi ett från Q-railing som har många olika lösningar att välja mellan. Vi sätter aluminiumskenorna för glaset i ett golv, men du kan också köpa lösningar som monteras med skruvar satta vågrätt in i en vägg, eller enskilda hållare istället för långa skenor.

Men det kostar en del att få ljus och exklusivt utseende genom att montera glasräcken, jämfört med mindre genomskinliga alternativ. Här bygger vi ett fem meter långt räcke för totalt cirka 26.000 kronor.

Hämta bygginstruktionen och få en steg för steg-guide

Med detta system är det lätt att montera räcket. Men precision är helt, helt avgörande. Så det är där du ska lägga kraften. I bygginstruktionen visar vi, steg för steg, hur du:

  • monterar skenorna i golvet
  • sätter i kilar och gummilister
  • sätter glaset på plats