3 olika DIY-idéer med tapeter

© Depositphotos

När du står inför uppgiften att dekorera ditt hem så kanske du först tänker på de olika möblerna som skulle passa in i rummen. Men en viktig del av rummet som många ofta tänker på sist är tapeterna och hur man kan använda dem för att skapa ett mera personligt rum. Det finns många webbsidor som säljer tapeter, men på familjetapeter.se finns det så mycket mera information om olika idéer för hur man kan använda tapeter.

Skapa en tapet från ditt eget foto

Något som många inte tänker på är att man kan använda sina egna foton som tapeter. Denna trend har varit stigande inom de senaste åren och vi tror inte den kommer att sluta snart. Nuförtiden är det så enkelt att ladda upp sina bilder på olika nätsidor och sedan beställa en hel tapet som innehåller bilden. Tänk på detta som en större tavla, det är en möjlighet att lägga till en personlig touch på ditt hus. Allt detta har blivit mycket enklare tack vare den moderna digitalisering och alla nya idéer som används dagligen.

Det mest speciella med en tapet som innehåller ditt foto är ju som sagt den personliga touchen. Du kan garantera att ingen annan har en likadan tapet som dig och du kommer troligtvis stolt få svara på frågan “varifrån har du fått tapeten?”.

Du kan också använda detta för att skapa ett slags tema i ditt rum. Om du tycker om växter och natur och har en fin bild från någon resa, så kan du printa ut bilden och skapa en tapet av den för att hålla ett slags tema. Det finns oändligt många möjligheter, det är alltså upp till dig att skapa det perfekta rummet, vilket kan göras enklare med faktumet att du personligen kan välja hur väggarna skall se ut.

Använd olika tapeter i samma rum

En sak som också börjat bli mera vanlig är blandande av tapeter inom samma rum. När man hör ordet “blanda” så kan man tro att det inte blir så bra, men som du kanske sätt så har människor blivit otroligt kreativa med hur de blandar på tapeter och mönster i samma rum. När du använder olika tapeter så skapar du en dynamisk och intressant atmosfär. Det kanske inte alltid rekommenderas att blanda allt för vilt, men vi tycker att det är upp till dig! De säkraste sättet att få detta att funka är genom att kolla på vilka färger som naturligt passar ihop, grått och vitt är goda exempel på detta.

Dekorera möbler med dina tapetrester

Om du tycker om att vara kreativ och har tapetrester kvar hemma så kan du använda dem för att ge dina möbler en ny look. Ett exempel kan vara till exempel en bokhylla. Om du har tillräckligt med rester så kan du använda dem för att skapa ett nytt utseende till möbler som du kanske börjar tröttna på där hemma. Du måste även inte tapetsera alla delar av dessa möbler. På en gammal byrå kan du bland annat tapetsera lådorna eller bara övre delen om du så vill.

I slutändan är tapeter inte bara begränsade till dina väggar. Med lite fantasi och kreativitet kan de verkligen förvandla ditt hem och göra det till en reflektion av din egen unika stil. Oavsett vilken idé du bestämmer dig för, kan du vara säker på att hitta allt du behöver på Familjetapeter.se, din ultimata resurs för allt tapet relaterat.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Inredning