Samla lån för mer utrymme till förändring i hemmet

Det finns många enkla sätt att uppdatera ditt hem utan att renovera. Ett alternativ är till exempel att ändra färgtemat i rummet.

Det kan göra stor skillnad och ge ett fräschare intryck av hemmet. Uppgradering kan också ske genom att byta ut gamla möbler mot nya eller välja andra inredningsdetaljer som ljusstakar, mattor, tavlor och mycket mer. För att bekosta uppdateringen finns möjligheten att samla lån och få minska de fasta utgifterna. Med lite kreativitet är det möjligt att få hemmet att se nytt ut – utan att behöva renovera!

Hur du kan förnya ditt hem med enkla och budgetvänliga knep

Först kan du byta ut gamla möbler eller accessoarer som är slitna och daterade. Du kan även köpa begagnat på loppmarknader eller second hand. Det finns även en möjlighet att klä om eller täcka möbler i nya textilier. Du kan även uppdatera din inredning med nya mattor, gardiner och dynor. Dessa ger rummet en helt ny look utan att det behöver kosta mycket. Om du vill göra större förändringar i hemmet, men inte har råd att renovera, kan du prova att måla om en vägg i en accentkulör eller mönstrad tapet. Genom att inreda med olika typer av belysning kan man även skapa en helt ny känsla i hemmet utan större ingrepp.

Ta hand om de bortglömda ytorna

Du kan göra stora förändringar med de ytor som ofta förbises, som väggar, golv och tak. Det kräver en del arbete men ger en ny känsla i hemmet. För väggar betyder det att en eller flera kan målas om i en ny färg, samt får ny väggdekor. Om du har trägolv kan de poleras och få en ny ytbehandling eller täckas med nya mattor som piffar upp. Taket ägnas ofta inte heller särskilt mycket uppmärksamhet. Men ett nytt lager färg gör en stor skillnad för helheten, särskilt om du väljer en ny färgton i kombination med nya lampor och armaturer. Genom att fräscha upp dessa ofta glömda ytor kommer hemmet att uppfattas som nytt!

Så fixar du detaljer som ger helheten ett lyft

Detaljer är viktiga för att skapa en helhet som verkligen sticker ut. Om du har ett rum som är inrett i en modern stil, kan du lägga till några detaljer med äldre stil. Du kan också lägga till objekt med mönster eller färgstarka tyger för att ge rummet mer liv och karaktär. Om du vill ha en mer avslappnad look, kan du använda naturliga material som trä eller sten för att skapa en rustik känsla. Oavsett vilken stil du väljer, se till att allting håller samma tema för att skapa harmoni och en ny känsla i hemmet!

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Hus