Få extra utrymme med ett burspråk

Det här trähuset saknar ett rum. Lösningen blir ett burspråk i köket, där det dessutom kommer in mer ljus. Det finns mycket pengar att spara om du kan hitta outnyttjade utrymmen i din befintliga bostad istället för att flytta eller bygga till. Och väljer du ett burspråk kan du själv faktiskt göra mycket av arbetet.

Ett burspråk har den fördelen att man inte behöver söka bygglov. Dessutom skapar det möjlighet till ett fantastiskt ljusinsläpp.

Ett burspråk har den fördelen att man inte behöver söka bygglov. Dessutom skapar det möjlighet till ett fantastiskt ljusinsläpp.

Brist på utrymme är ett problem de flesta husägare förr eller senare ställs inför. Innan du väljer den drastiska lösningen att flytta till något större, kan det löna sig att leta efter outnyttjade kubikmeter i din nuvarande bostad. Kan du använda dem, behöver du kanske inte flytta eller bygga till utan kan klara dig med en mindre drastisk lösning. Det är billigare än att både bygga till och flytta.

Det saknas ett extra rum

Ett klassiskt problem är att man har ett rum för lite. I den situationen funderar man ofta på att dela upp ett befintligt rum - bara för att upptäcka att det blir ont om plats om du bygger en vägg och gör plats för att kunna gå in till det nya rummet. I vissa fall kan det vara en bra idé att titta på angränsande rum, som kanske kan involveras i en ändrad planlösning så att husets ytor fördelas på ett bättre sätt.

Just det är en del av lösningen för att få ett rum till i det här trähuset. Dessutom gör vi om ett fönster till ett burspråk, som ger extra kubikmeter i köket, så att det inte blir för litet.

En bra lösning är att dela upp projektet i olika underprojekt. Då får du överblick över vad som är svårt att göra och kanske kräver en fackman, och vad som är lättare så att du själv kan göra det. Då sparar du in mycket pengar på professionella hantverkare.

Problem

I det här huset finns bara ett sovrum på bottenvåningen. Önskemålet är ytterligare ett rum. Om man delar upp vardagsrummet i två rum, blir det inte särskilt stort, när man också ska kunna gå in till rummen.

I gengäld är det befintliga köket ganska stort, och genom att flytta väggen mellan kök och vardagsrum kan man frigöra mer plats till det nya rummet.

Lösning

Väggen mellan kök och vardagsrum flyttas, så att det nya rummet blir stort utan att vardagsrummet blir för litet.

Det utrymme som köket förlorar, vinns tillbaka genom att bygga ett burspråk i köket. Ett burspråk som är lite större än det gamla fönsterpartiet. Här blir det utrymme för en ny, lång bordsskiva med bra inkommande ljus.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Hus