Ett burspråk har den fördelen att man inte behöver söka bygglov. Dessutom skapar det möjlighet till ett fantastiskt ljusinsläpp.

Ett burspråk har den fördelen att man inte behöver söka bygglov. Dessutom skapar det möjlighet till ett fantastiskt ljusinsläpp.

Brist på utrymme är ett problem de flesta husägare förr eller senare ställs inför.

Innan du väljer den drastiska lösningen att flytta till något större, kan det löna sig att leta efter outnyttjade kubikmeter i din nuvarande bostad.

Kan du använda dem, behöver du kanske inte flytta eller bygga till utan kan klara dig med en mindre drastisk lösning. Det är billigare än att både bygga till och flytta.

Det saknas ett extra rum

Ett klassiskt problem är att man har ett rum för lite. I den situationen funderar man ofta på att dela upp ett befintligt rum - bara för att upptäcka att det blir ont om plats om du bygger en vägg och gör plats för att kunna gå in till det nya rummet.

I vissa fall kan det vara en bra idé att titta på angränsande rum, som kanske kan involveras i en ändrad planlösning så att husets ytor fördelas på ett bättre sätt. Just det är en del av lösningen för att få ett rum till i det här trähuset.

I den här gör-det-självbeskrivningen kan du läsa om hur vi fått plats till ett extra rum, bland annat genom att bygga ut huset med ett burspråk. Vi visar dig också vilka delar av projektet som du kan göra själv och var du bör välja professionella hantverkare.