Bygg nytt badrum i källaren

Drömbadrummet kan kräva utrymme, och om du inte vill förlora kvadratmeter på bottenvåningen kan källaren vara ett alternativ. Källaren kan kanske inte användas att bo i, men du kan mycket väl inreda ett badrum i den – och gör du jobbet själv sparar du mycket pengar.

Har du alltid drömt om ett badrum med gott om plats för både duschhörna, badkar och förvaring, kan det vara så att din källare kan få drömmen att gå i uppfyllelse.

Ofta kan det vara svårt att få plats med ett stort badrum på nedervåningen, eller så kräver det en större ombyggnad. I källaren kan ofta t ex vattenrör och avlopp vara lättillgängliga, så det är förhållandevis enkelt att bygga ett extra badrum här.

Du måste dock vara uppmärksam på att delar av badrumsprojektet måste utföras av auktoriserade yrkesmänniskor, t ex VVS-are och elektriker.

Mycket av arbetet kan du dock göra själv, om du är en duktig gör-det-självare. Och det sparar du riktigt mycket pengar på.

Problem

Du drömmer om ett läckert badrum med spakänsla men har inte plats för det på nedervåningen. Har du källare så kan du hitta plats för det här istället.

Lösning

I källaren finns det ett rum i lämplig storlek, som kan användas som ett extra badrum utan att ändra på den befintliga planlösningen. Du måste alltså inte undvara bra bostadsyta på nedervåningen. Ofta kan det vara bra tillgång till befintliga installationer och du kan med nya material hitta en lösning som inte kräver att hela källaren måste bilas upp.

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Hus