Målaren har kopierat av en bild på en zebra på ett A4-papper, men man kan också använda ett fotografi eller en egen teckning. Zebran delas upp i likadana fält med hjälp av en linjal.
Varje kolumn tilldelas en bokstav, medan raderna numreras från 10 till 1. Nu är teckningen helt uppdelad i fyrkanter, där till exempel svansspetsen ligger i A8. För att återskapa motivet används en bit genomskinligt hobbypapper, man kan också använda bakplåtspapper.
Papperet sätts fast mot tavlan med tejp. Det smarta med att använda papper är att det kan återanvändas och spegelvändas till andra dekorationer. En baslinje markeras och därefter ritas fälten upp. Vi ska göra ett motiv som är 60 centimeter hög och 90 centimeter bred.
Teckningen var tio fält hög, så varje fält ska vara 6 gånger 6 centimeter, vilket markeras med tumstocken. Punkterna förbinds och tilldelas bokstäver och siffror efter samma princip som den lilla teckningen.
Alla motivets fält ska nu ritas upp så att de innehåller samma sak som på den lilla teckningen. Det gör man enklast genom att hålla upp skissen, rita ut svängda linjer och överföra dem till motivet. På snirkliga ställen, som svansen, är det enklast att rita ut flera fält på en gång.
Resten av uppritningen handlar mest om precision och tålamod. Det tog två timmar att rita upp det här motivet fyrkant för fyrkant. När motivet är uppritat vänder man papperet och skuggar med en blyertspenna över alla linjer. När skuggningen är klar vänder man tillbaka papperet.
Här ska man vara noga med att placera papperet helt rätt innan man tejpar fast det.Med blyertspennan ritas nu alla linjer upp på nytt med hårt penntryck. Tack vare skuggningen som nu ligger mot tavlan överförs linjerna. Detta görs över hela motivet, sedan kan papperet plockas bort.