Allt precisionsarbete börjar med en exakt uppmätning – och rätt mätverktyg.

Allt precisionsarbete börjar med en exakt uppmätning – och rätt mätverktyg.

Det som oftast avgör om arbetet blir en kanonsuccé eller ett fiasko är precisionen. Din hand var stadig som ett städ, blicken skarp som ett nyslipat stämjärn och du var noggrann – ändå resulterade dina ansträngningar i en glipa mellan två lister, att bokhyllan blev en aning skev eller att ena skåpet hänger lägre än det andra.

Precision handlar om kunskap

Det är då man börjar avundas erfarna hantverkares skicklighet och önskar att vi kände till deras enkla rutiner för att mäta, markera och arbeta utifrån markeringarna.

Precision handlar i hög grad om kunskaper. Det handlar om att veta hur du gör det rätt och lätt, så att du undviker fel. Om en enda länk i arbetskedjan brister, så blir inte resultatet som det skulle.

Så gör du en exakt uppmätning

Ladda ned hela artikeln och hämta 34 tips som gör dig skärpt i alla moment. Skärpt på att mäta, skärpt på att överföra ett mått och skärpt under arbetet. Så skärpt att det blir så exakt som du vill. Varje gång.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Få exakta mätningar med en laseravståndsmätare!

Om du ska få snabba och exakta mätningar, rekommenderar vi att du använder en laseravståndsmätare.

Avståndsmätaren är verkligen bra att ha vid de projekt där din tumstock inte är tillräckligt lång. Slipp sitta på knä och mäta 2 meter åt gången. Avståndsmätaren gör jobbet både snabbare och mer exaktt.

Just nu får du en laseravståndsmätare från MAKA tillsammans med 2 nummer av Gör Det Själv för endast 79 kronor + porto!

Klicka här för att se erbjudandet!

VIDEO: Här kan du se laseravståndsmätaren och alla dess funktioner: