Allt precisionsarbete börjar med en exakt uppmätning – och rätt mätverktyg.

Allt precisionsarbete börjar med en exakt uppmätning – och rätt mätverktyg.

Det som oftast avgör om arbetet blir en kanonsuccé eller ett fiasko är precisionen. Din hand var stadig som ett städ, blicken skarp som ett nyslipat stämjärn och du var noggrann – ändå resulterade dina ansträngningar i en glipa mellan två lister, att bokhyllan blev en aning skev eller att ena skåpet hänger lägre än det andra.

Precision handlar om kunskap

Det är då man börjar avundas erfarna hantverkares skicklighet och önskar att vi kände till deras enkla rutiner för att mäta, markera och arbeta utifrån markeringarna.

Precision handlar i hög grad om kunskaper. Det handlar om att veta hur du gör det rätt och lätt, så att du undviker fel. Om en enda länk i arbetskedjan brister, så blir inte resultatet som det skulle.

Så gör du en exakt uppmätning

Ladda ned hela artikeln och hämta 34 tips som gör dig skärpt i alla moment. Skärpt på att mäta, skärpt på att överföra ett mått och skärpt under arbetet. Så skärpt att det blir så exakt som du vill. Varje gång.

Du kan också använda en avståndsmätare om du vill vara säker på att dina uppmätningar blir exakta. Just nu får du en smart 5-i-1-multidetektor + 2 nummer av Gör Det Själv för bara 89 kronor + porto. Läs mer om multidetektorn [här!](http://landingpage.bonniershop.dk/gds1-se/?node=57670&media=RedLink&utm_source=gds.se&utm_medium=redaktionel&utm_campaign=redaktionelt link)

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Använd laser-avståndsmätare!

Om du ska lyckas med dina mätningar rekommenderar vi att du använder en laser-avståndsmätare.

Den är oumbärlig i de projekt där din tumstock inte är tillräckligt lång. Glöm allt om att sitta på knä och mäta upp 2 meter åt gången. Laser-avståndsmätaren gör jobbet både snabbare och mer exakt.

Ja, tack: Visa mig den nya laser-avståndsmätaren från Tech-Pro!

VIDEO: Här kan du se laser-avståndsmätaren i arbete: